Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny brannstasjon på Ørland hovedflystasjon

Onsdag 16. april ble den nye brannstasjonen på flystasjonen formelt overlevert fra Forsvarsbygg til kunden. -Vi har levert en brannstasjon tilpasset moderne drift og vi er stolte over resultatet, sier prosjektleder Randi- Grethe Pedersen.

Sjefen for den lokale Luftvingen, Brigader Tom Georg Guttormsen var til stede sammen med blant annet prosjektsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg Utvikling Øst. Som en del av markeringen ble det foretatt en enkel ”brannslangeklipping”, en omvisning i bygget og signering av protokoller.

Under markeringen understreket flyplassjefen at han var meget godt fornøyd med det nye bygget, samt at avdelingsleder for brann, rednings- og plasstjenesten, Carl Einar Iansen omtalte prosjektet som et lyspunkt i en tid som har vært preget av politisk diskusjon om Ørlands fremtid. Den gamle stasjonen ble bygd i 1954 og har dermed vært utgått på dato i flere år.

Fleksibel
Den nye brannstasjonen ligger rett sydøst for den tidligere brannstasjonen. Bygget er et fleksibelt bygg i tre etasjer og inneholder vognhall for kjøretøy, administrasjon, samt andre støttefunksjoner.

Image "11358_4.jpg" without description

Fasaden med vaktrom og porter for utrykningskjøretøy på den nye moderne brannstasjonen

Fasaden er kledd i stål og materialer er valgt med tanke på robust bruk og skal tåle de tøffe værforholdene som er i området. I tillegg har det vært et krav om at fasaden skal være nærmest vedlikeholdsfri, med unntak av enkelte elementer i impregnert tre. Vognhallen har plass til åtte brannbiler, samt rom for å lagre spesialutstyr og utføre ulike vedlikeholdsfunksjoner. I tillegg har vognhallen en enkel garderobe og et eget vaskerom. For at brannmannskapene skal nå utrykningskravet på 90 sekunder er portene vendt mot flystripa.

Den administrative delen av bygget inneholder kontorer, telefonsentral, samt viktige funksjoner som kjøkken, undervisningsrom og oppholds- og hvilerom.

Kostnadsrammen på prosjektet har vært cirka 45 millioner kroner og byggestart var i januar 2007.

Image "11358_2.jpg" without description

Uvanlig snorklipping: Øyvind Wiklem fra Markedsområde Trøndelag, Prosjektsjef Jens Levi Moldstad i Utvikling Øst, Vaktsjef Inge Schanke, Brigader Tom Georg Guttormsen og Bjørnar Bakken fra entreprenør Petter Bakøy AS deltar på klipping av brannslange med hydraulisk saks


Tekst: Trond Enemo
Foto: Randi-Grethe Pedersen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.