Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nytt kontrolltårn: Glede i snøfokk på Andøya

Selv med tette snøbyger drivende inn fra havet var det bare blide fjes på Andøya da byggestarten for det nye kontrolltårnet ble markert.

Det første symbolske spadetaket tok luftvingsjefen på Andøya flystasjon, oberst Christian Schønfeldt.

–Dette er en gledens dag og et helt nødvendig prosjekt både for driften av flyplassen og for arbeidsmiljøet til de ansatte i tårnet, sa Schønfeldt før han trampet spaden ned i den frosne jorda.

Det nye tårnet blir 30 meter høyt – ca 8 meter høyere enn dagens tårn. Den økte høyden gir flygelederne bedre oversikt over terskler og rullebaner på flyplassen. Samtidig blir det tekniske utstyret fornyet. Hele prosjektet har en kostnadsramme på 49 millioner kroner.

Merkedag

- Dette er en merkedag. Vi som jobber i tårnet har ventet lenge og det er en glede å se at nybygget nå realiseres, sa sjefsflygeleder Johnny Rinde Johansen.

Skanska Norge er generalentreprenør på kontrolltårnet mens Forsvarsbygg Utvikling Nord har ansvaret for prosjektledelsen.

- Vi gratulerer med dagen og ser fram til et godt samarbeid og et godt resultat. Byggeaktiviteten på Andøya har stått litt i stampe de siste årene. Nå håper vi å komme i gang med flere prosjekter, sa sjefen for Forsvarsbygg Utvikling Nord, Hårek Elvenes.

Det nye tårnet skal overleveres fra entreprenør etter vel ett års byggetid. Etterpå skal det installeres en del utstyr og tårnet skal være klart til bruk sommeren 2009.

Tekst: Terje Bartholsen

Image "11356_1.jpg" without description

TÅRNGLEDE: Omgitt av brede smil tok oberst Christian Schønfeldt, sjef 133. luftving, første spadetak for det nye kontrolltårnet på Andøya. F.v. major Kurt Høyning, sjef Bakkeoperativ skvadron, Hans Kristian Knutsen, Forsvarsbygg Utleie, distriktssjef Olav S. Frantzen, Skanska Norge AS, Hårek Elvenes, Forsvarsbygg Utvikling, sjefsflygeleder Johnny Rinde Johansen, og assisterende rådmann Odd Pettersen. Foto: Terje Bartholsen

Image "11356_2.jpg" without description

Slik blir det nye tårnet på Andøya. Tegning: Borealis Arkitekter AS

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.