Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nytt treningsanlegg i Trøndelag

Fredag i forrige uke åpnet generalinspektøren for Heimevernet det nye anlegget Opptreden i bebygd område (OIBO) i Leksdalen skyte- og øvingsfelt.

- Gjennom det nye treningsanlegget er Forsvarsbygg med på å gi Heimevernet et løft og ikke minst et viktig bidrag i moderniseringen av Heimevernet, sier administrerende direktør i Forsvarsbygg Frode Sjursen, som selv var tilstede ved markeringen.

Dette spesielle treningsanlegget, bestående blant annet av fire bygg og seks ruinbygg er unikt designet for HVs øvingsstruktur, og vil gi nødvendig trening til tre heimvernsdistrikter. Det er videre etablert et gatesystem med blant annet mulighet for krysning av en elv. I tillegg vil anlegget kunne benyttes av andre avdelinger, blant annet har Telemark Bataljon allerede før åpningen "tjuvlånt" anlegget.

Bredt samarbeid
Dette viktige anlegget til Heimevernet i Trøndelag ble levert til avtalt tid og innenfor de kostnadsrammer som er satt. - For Forsvarsbygg har dette vært et prosjekt med et sterkt fokus på miljø i alle faser, og det har underveis vært et meget godt samarbeid med både Stjørdal kommune, Nord-Trøndelag fylkeskommune, Fylkesmannen, Heimevernet, FLO/RSF og Forsvarsbygg Utleie uttaler prosjektsjef i Forsvarsbygg Utvikling Øst, Jens Levi Moldstad.

Image "11481_1.jpg" without description

ILD OG BEVEGLESE: Realistisk og viktig trening for soldater i bebygde omgivelser

Image "11481_2.jpg" without description

I LEKSDALEN: Frode Sjursen sammen med Generalinspekøren for Heimevernet (GiHV) Bernt Brovold

Image "11481_3.jpg" without description

SAMARBEID: Prosjektet har vært avhengig av tett samarbeid internt og eksternt med en rekke aktører

Tekst: Heidi Sørskog og Trond Enemo
Foto: Tor Kvernø

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.