Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Skal bygge base for ”Sea King” redningshelikopter i Florø

Denne uken signerte Forsvarsbygg og den lokale entreprenøren Allbygg Florø kontrakt for bygging av hangar, kontorer og forlegning for en helt ny tilstedevakt for redningstjenesten i Florø. - Vi synes det er fint å få mulighet til å etablere denne basen på Vestlandet, uttaler prosjektsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg Utvikling Øst.

Den nye tilstedevakten vil romme ett ”Sea King” redningshelikopter, samt flygere og bakkepersonell tilknyttet 330-skavdronen i Luftforsvaret. Tilstedevakten vil utføre redningsoppdrag i det ofte tøffe været langs Vestlandskysten. I tillegg til oppdrag langs selve kysten, hvor det blant annet finnes flere viktige oljeinstallasjoner, så vil helikopteret også utføre fjellredning når det er nødvendig. Helt konkret etableres basen på grunn av at et område mellom de eksisterende basene på Sola og Ørland er for dårlig dekket.

Image "11489_1.jpg" without description

Majestetisk: ”Sea King” redningshelikopter.
Foto: Forsvaret

Miljøvennlig varme
Tilstedevakta vil bli oppvarmet ved hjelp av en sjøvannspumpe som fra 50 meter ned i havdypet vil pumpe opp vann med en stabil temperatur på 4 grader. Ved å trekke varmen ut av dette vannet får basen svært rimelig og miljøvennlig varme på vinterstid og kjøling på sommertid. - Miljø er et satsningsområde for Forsvarsbygg, og denne løsningen er helt i tråd med dette, utdyper Moldstad.

Image "11489_2.jpg" without description

Planlegging: Hilmar Eliassen fra Hjellnes Cowi, prosjektleder Frank Nordheim i Forsvarsbygg Utvikling Øst og Jan Arve Solheim fra Allbygg.
Foto: Harald Stavang

Moldstad trekker også frem samarbeidet med Avinor og Flora kommune som en viktig årsak til at man har kommet dit man er i dag.

Inkludert grunnarbeider, som tidligere er kontrahert, vil anlegget ha en kostnad på cirka 45 millioner kroner. Hangaren skal være operativ fra 9. september neste år, mens forlegninger og kontor skal være ferdig til 22. desember 2009. Spaden settes i jorda den 20. februar.

Image "11489_3.jpg" without description

Signerte kontrakt: Jens Levi Moldstad og Knut Julnes.
Foto: Harald Stavang

Tekst: Trond Enemo

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.