Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Største kontrakt til nå

Forsvarsbygg Utvikling Nord og Bjørn Bygg AS skrev 14. mars under den største kontrakten i utviklingen av Setermoen leir til nå. Kontrakten er verdt over 200 millioner kroner.

Avtalen betyr at Bjørn Bygg AS skal bygge to flerbrukshaller inne i Setermoen leir. Disse skal stå ferdig til bruk høsten 2009.

Undervisning
Militære flerbrukshaller er oppvarmede, moderne og kompakt totalanlegg for undervisning, vedlikehold, lagring og garasjering av kjøretøyer, avdelingsmateriell og personlig utrustning. De nye hallene bygges i tråd med helhetsplanen for Setermoen leir i samme område som de to hallene som allerede er tatt i bruk.
De nye flerbrukshallene er på til sammen nærmere 10 000 kvadratmeter. De blir koplet til fjernvarmeanlegget som varmer opp leiren med miljøvennlig brensel.

Milepæl
- Dette er en ny milepæl i utviklingen av Setermoen leir, sa senior prosjektleder Torfinn Nilssen i Forsvarsbygg da kontrakten ble undertegnet. Og Hærens styrker er tilfreds med utviklingen.
- Setermoen er et eksempel til etterfølgelse når det gjelder god planlegging. De nye hallene vil bli en klar forbedring for både utdanningen av våre styrker og for å ta godt hånd om materiellet, understreket sjef operasjonsstøtte i Hærens styrker, oberst Ivar Sakserud.

For entreprenøren Bjørn Bygg AS er dette en viktig kontrakt.
- Dette er den største enkeltkontrakten som Bjørn Bygg har inngått. Samtidig tar vi et viktig skritt fra Tromsø og Finnmark der vi har vært konsentrert og til indre Troms som vi ser på som et meget interessant marked – ikke minst på grunn av Forsvarets planer, sier adm. dir. Arild Østgård i Bjørn Bygg AS.

Image "11335_3.jpg" without description

 

 

 

 

 


 

 

Nye steg: De to nye flerbrukshallene blir en ny milepæl i utviklingen av Setermoen leir. Fra venstre senior prosjektleder Torfinn Nilssen, Forsvarsbygg Utvikling, markedssjef Arild Øvergård, Forsvarsbygg Utleie, oberst Ivar Sakserud, sjef operasjonsstøtte Hærens styrker og adm. dir. Arild Østgård, Bjørn Bygg AS.

Flere opplysninger:
Prosjektleder Torfinn Nilssen, Forsvarsbygg Utvikling Nord – 950 45 821


Tekst og foto: Terje Bartholsen


 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.