Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Første energimerkede boliger til Forsvarsansatte

Forsvarsbygg har nå overtatt de nye leilighetene i Kartongparken boliger i Rena sentrum. De 42 leilighetene er de første forsvarsboligene som energimerkes, og markerer en ny tid for å vise boligers energistandard.

De nye boenhetene er tilpasset byggenæringens krav til miljø og blir klassifisert som klasse C etter den nye energimerkeordningen. Alle seksjonene har fått sin egen energiattest. For fem av leilighetene som vender mot sør er det på grunn av sin fine beliggenhet valgt spesielt store vindusflater. I tillegg til tre yttervegger er det derfor gitt klassifiseringen D. Klassene A og B tilfaller kun boliger hvor særskilte tiltak er utført. Dette er de første boenhetene til forsvarsansatte som får egen energiattest etter den nye energimerkeordningen. Leilighetene leveres med oppvarming basert på bioenergi.

Image "11748_4.jpg" without description

Først ut. Det nye boligkomplekset i Rena sentrum har 42 leiligheter og er de første energimerkede forsvarsboligene i landet

Miljøsatsing
- Vi er stolte over å kunne tilby energimerkede boliger til Forsvarets ansatte før merkeordningen trer i kraft. Miljøfokuset er viktig for oss ved planleggingen av nye bygg slik at energibehovet blir lavest mulig, uttalte regionsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg. Vi ønsker å være en pådriver for miljøriktige løsninger i bygge- og eiendomsbransjen og tilbyr nå klimavennlige boliger til Forsvaret.

Idylliske omgivelser
Beboerne i de nye leilighetene kan glede seg over utsikten sørover Glomma og gode lysforhold. I tillegg vil beboerne kunne nyte trivelige utearealer med parkmessig preg og gangsti rundt Rødstjernet, noe Åmot kommune vil ferdigstille til høsten. Spesielt positivt for lokalsamfunnet er leilighetenes beliggenhet i sentrum som gir muligheten for en god integrering av Forsvarets ansatte blant befolkningen.

Lokal entreprenør
Det er Rena Park AS som overleverer de 42 leilighetene til Forsvarsbygg som er bygget av entreprenørfirmaet Martin M. Bakken AS. Leilighetene er oppført i to størrelser, på henholdsvis 73 og 53 kvadratmeter inkludert areal til bod. Beboerne vil kunne parkere i garasjelokaler i tilstøtende bygg. Det er vektlagt tilgjengelighet og universell utforming ved prosjekteringen og byggingen av leilighetene. Prosjektet har hatt en kostnadsramme på cirka 80 millioner kroner.

Image "11748_3.jpg" without description

Fornøyd ordfører. Åmot kommunes ordfører Ole Gustav Narud er godt fornøyd med etableringen av Kartongparken boliger på den historiske kartongparktomten. Fra venstre regionsjef Jens Levi Moldstad, Forsvarsbygg, eiendomssjef Tor Yngve Johnsen og ordfører Ole Gustav Narud, Åmot kommune og oberstløytnant Ola Gundersen, Østerdal garnison

Totalleverandør av eiendomstjenester
Forsvarsbygg vil etter overtakelsen være ansvarlig for drift og vedlikehold av leilighetene.

- Det er gledelig å kunne overta og drifte nye 3 000 kvadratmeter miljøvennlige bygg hvor vi her vil spare 100 tonn CO2 årlig i forhold til ved bruk av fossilt brensel, sa Åge Mohaugen, eiendomssjef i Forsvarsbygg Markedsområde Østlandet. Forsvarsbygg vil årlig kunne spare 10-20 % i utgifter til oppvarming av boligene med de nye kravene til miljø for byggenæringen. De nye beboerne vil følges godt opp av den serviceansvarlige driftsteknikeren som vil få Kartongparken boliger som en av sine oppgaver.

Image "11748_2.jpg" without description

Energiattest. - Hver leilighet får sin egen energiattest, forteller eiendomssjef Åge Mohaugen og regionsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg

Rekrutterende og attraktivt
Det har vært et bevisst valg å etablere forsvarsboliger utenfor Rena leir. Oberstløytnant Ola Gundersen fra Hæren fremhevet under markeringen at disse leilighetene vil virke rekrutterende og attraktive for forsvarets personell i Østerdal garnison.

 

 

 

 

 

 

Tekst og foto: Heidi Sørskog

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.