Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

ALM-gruppen klar for plan- og prosjekteringsoppgaver for Forsvarsbygg kampflybase

Forsvarsbygg og ALM-gruppen har nå inngått avtale for plan- og prosjekteringsoppgaver for planleggingen av kampflybase.

- Dette er et viktig prosjekt for Forsvarsbygg og Forsvaret, og vi er fornøyd med nå å kunne sette i gang med planarbeidene for fullt, uttalte Frode Sjursen, administrerende direktør i Forsvarsbygg.

Det er firmaene Asplan Viak AS, LPO arkitekter AS og Multiconsult AS som har etablert ALM-gruppen. Gruppen vil samarbeide om rådgivertjenester innen helhetsplanlegging av hovedbase på Ørland og fremskutt base på Evenes med tilhørende utrednings- og prosjekteringsoppgaver for de første byggene. Avtalen som nå er inngått er et resultat av gjennomført konkurranse hvor fem grupperinger leverte tilbud. Det ble gjennomført en omfattende evaluering med representanter fra Forsvarsbyggs arkitekturråd og teknisk kvalitetsgruppe, NAL og Forsvarsbyggs egen organisasjon med støtte fra Faveo.

Ved kontraktsigneringen fremhevet ALM-gruppen flere forhold ved konkurransen. Blant annet ble team-tanken og oppgavenes omfang i både faser og tverrfaglighet oppfattet som spesielt attraktivt.

- Vi har funnet gode samarbeidsformer og en helhetlig måte å jobbe på, både for Forsvarsbygg og innad i gruppen, sa Christian Nørgaard Madsen, administrerende direktør i Multiconsult, på vegne av ALM-gruppen.

De første F-35 flyene er ventet til Ørland i 2017 og prosjektet står overfor en krevende periode tidsmessig.

- Det var avgjørende med god respons fra markedet og det var mange gode tilbud. Vi er derfor fornøyde med å få med oss den gode kompetansen som ALM-gruppen representerer. Vi gleder oss til å få til gode løsninger og er optimister, avsluttet Olaf Dobloug, direktør for Forsvarsbygg kampflybase ved signeringen.

Forsvarsbygg vil senere gjennomføre flere konkurranser for prosjektering og bygging.

 

Bildetekst:
Personer på bildet: Øyvind Mork, administrerende direktør Asplan Viak, Christian Nørgaard Madsen, administrerende direktør Multiconsult, Frode Sjursen, administrerende direktør Forsvarsbygg, Ørjan Høyer-Farstad, daglig leder LPO arkitekter

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.