Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

- Evenes blir så bra!

- Jeg dimmer om få uker, men jeg kommer gjerne tilbake til Evenes for å tjenestegjøre her og ta i bruk det nye velferds- og sanitetsbygget. Dette blir sjukt bra, sier Oline Tolås Omdal fra Egersund.

Midt i byggetomta, i en pause til entreprenøren Consto, hadde velferdssoldatene og saniteten inne på flystasjonen rigget seg til for å fortelle hva soldatene til neste år kan se frem til. Årets soldater får ikke oppleve det ferdige bygget selv, men de ønsker å vise at velferd blir satset på og er en viktig del av hverdagen på basen.

Fornøyd med militærtjenesten

Soldatene som avtjener verneplikten på Evenes flystasjon heier på de som nå bygger det nye velferdsbygget for kommende soldater. Daglig passerer de anleggsområdet og ser de ulike byggene reise seg inne i det administrative området på basen. Soldatene Oline Tolås Omdal fra velferden og Yunus Emil Reyhanoglu, idrett, skal dimme om få uker og søker seg nå inn på ulike skoletilbud. Karoline Langmo i transporttjenesten trives etter endt tjeneste og har vervet seg videre for seks nye måneder.

- Bare kom til Evenes, her blir det så bra og flott å være, forteller dem.

Velferd har alt å si

- Å gi de som tjenestegjør her på Evenes et godt velferdstilbud har alt å si for trivselen og psyken. Vi ordner nå med midlertidige fasiliteter inntil nybygget står ferdig. Samtidig har vi funnet aktiviteter utenfor gjerdet i tillegg. Her er det en motorcrossbane vi kan benytte, paint-ball er også populært, og nå når sommeren er her har vi fjorden med både kajakk og fiskemuligheter rett ved flystasjonen, sier Ulf Karlsen, velferdsbefal  i baseskvadronen for 133 Luftving.

Vi gleder oss sammen med Forsvaret

Consto AS har totalentreprisen på bygget, og Forsvarsbygg er fornøyd med at fremdriften på entreprisen er i henhold til oppsatt plan.
- Dette bygget vil være særdeles kjærkomment for alle ansatte og vernepliktige som skal arbeide på Evenes flystasjon. Å bygge kampkraft, gjennom gode velferdstilbud, og vise at Forsvarsbygg gjennomfører oppdrag med nøkterne og bærekraftige løsninger er et av våre viktigste samfunnsoppdrag, sier John Ommund Syvertsen, sjef for kapasitet luft i Forsvarsbygg.

Fakta flerbruksbygg:

Velferd, sanitet og idrettsbygg skal stå ferdig høsten 2022
Det skal etableres to bygg som henger sammen med et mellombygg, for å gi mest mulig effektiv drift.

Velferd- og idrettsbygg:

Kantine, kontorer (ledelse baseskvadron, støtte og tillitsmannsapparat), transporttjeneste, velferd, undervisning, prest/livssyn og idrett.

Sykestue:

Skal huse blant annet leger, sykepleiere, tannlege, bedriftshelsetjeneste og sengerom.

Totalt brutto areal: ca. 5.700 m2
Totalentreprise på vel 175,4 millioner inkl. mva.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.