Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Evenes flystasjon: Kontrakt er signert for bygging av tre forlegninger

Kontrakten går til Skanska Husfabrikken AS i Steinkjer. Den gjelder for oppføring av en ny mannskap- og to nye befalsforlegninger på nye Evenes flystasjon. Dette er den største enkeltkontrakten som er inngått på Evenes til nå i forbindelse med oppbyggingen av flystasjonen.

Soldatene og befalet som skal jobbe på nye Evenes flystasjon kan ta i bruk nye forlegninger sommeren 2021. Innenfor nye Evenes flystasjon er det fra før inngått kontrakt på fornying av eksisterende forlegningsbygg til både befal og mannskaper.

Betydelig økning av kapasiteten for Forsvaret

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen tok det symbolske første spadetaket for disse forlegningene for vel ett år siden. Nå er vi klar for selve byggingen.

- I dag har vi signert en kontrakt som gir helt nye kapasiteter til både soldater og befal på flystasjonen. Dette gir økt kampkraft i regionen da disse byggene, sammen med fornyelsen, gir Forsvaret den kapasiteten de trenger for å ivareta den store oppbemanningen som skal gjøres. Gode bo-fasiliteter er avgjørende for både rekruttering og trivsel hos soldater, spesialister og befal, sier utbyggingssjef John Ommund Syvertsen.

Det første oppdraget for Forsvarsbygg

De nye forlegningene som skal bygges er det første oppdraget Skanska Husfabrikken har for Forsvarsbygg.

- Dette prosjektet passer Skanska Husfabrikken veldig godt og spiller på våre styrker, som er å levere et miljøsertifisert bygg med en kort byggetid. Vår byggemetode med moduler bygd på Steinkjer, gjør at vi kan bygge raskt og med god kvalitet under stabile forhold inne i vår fabrikk. Vi ser fram til et tett samarbeid med kunden og til å levere et godt prosjekt for de som skal jobbe på Evenes Flystasjon, sier Terje Mjøen, administrerende direktør i Skanska Husfabrikken.

Fakta

  • Byggherre: Forsvarsbygg
  • Bruker: Luftforsvaret
  • Entreprenør: Skanska Husfabrikken AS, Steinkjer
  • Kontraktssum: 201 millioner kroner inkl. mva
  • Entrepriseform: Totalentreprise
  • To nye befalsforlegninger med til sammen 94 kvarter
  • En ny mannskapsforlegning med 27 rom, hvert rom har seks sengeplasser
  • Størrelse totalt: ca 6800 m2 bygningsmasse
  • Ferdigstillelse: Våren 2021

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.