Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Evenes: Korona stanset ikke utbyggingen på flystasjonen

Koronaviruset satte ikke stopper for anleggsaktiviteten inne på nye Evenes flystasjon i mars og april. Aktiviteten var tilnærmet 100 prosent og det omsettes for vel fem millioner kroner daglig. Covid-19 stoppet ikke utbyggingen.

Siden oppstarten av utbyggingen på nye Evenes flystasjon i 2017 har mottoet vært å holde tempoet oppe. De første militærflyene kommer i 2021 og flystasjonen må ha lokaliteter på plass slik at basen kan være den fremskutte basen for Luftforsvaret i nord med luftvern, basestøtte og baseforsvar.

Viruset kom for fullt i mars 2020 og satte hele Norge på tøffe utfordringer. Dette gjaldt ikke minst for store byggeprosjekter som blant annet nye Evenes flystasjon. 

Entreprenører og ansatte har levert

- Man kan få inntrykk av at Norge har stoppet opp i denne perioden. Når vi kommer inn på flystasjonen på Evenes, så er opplevelsen det motsatte. Aldri før har det vært like stor aktivitet som nå. Jeg er både stolt og takknemlig over å se hvordan både egne ansatte, entreprenører, leverandører og rådgivere har klart å holde sammen og holde god fremdrift i en krevende situasjon. Dette på tross av sterke og nødvendige tiltak for smittevern, sier utbyggingssjef John Ommund Syvertsen.

Holdt hjulene i gang i bransjen

Det ble særdeles viktig under pandemien å holde hjulene i gang over hele Norge. Evenes var ikke noe unntak. Det var en del ekstra utfordringer som kom med karantenen som ble innført i de fleste kommunene rundt flystasjonen på Evenes. Nå viser resultatet at aktiviteten blant entreprenørene var på nærmere 90 prosent i denne vanskelige perioden. Entreprenørene lager nå planer for å ta igjen ev forsinkelser.

Et godt samarbeid med Evenes kommune om smittevern bidro også til at anleggsvirksomheten kunne gjennomføres inne på området.

Målet er omsetning for 1,3 milliarder i år

Det ble inngått kontrakter for vel 1 milliard kroner i 2019. I 2020 skal det omsettes for vel 1,3 milliarder kroner. Det vil si at med de kontraktene som er inngått med entreprenør- og leverandørmarkedet så omsettes det for vel 100 millioner kroner pr måned, eller vel fem millioner pr dag inne på flystasjons området. Det betyr også at flere kontrakter planlegges signert tredje kvartal, med oppstart inneværende år.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.