Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Evenes: Boliger utenfor basen - orientering

Forsvarsbygg skal gjennomføre konkurranse for innleie av boliger i Evenes og Tjeldsund kommune.

For å kompensere for det avlyste informasjonsmøtet den 11, mars har Forsvarsbygg utarbeidet en kort orientering om innleie av boliger. På denne siden finner dere orienteringsbrev og kravdokument for utleieboliger.

Forsvarets behov for boliger utenfor basen

Forsvarets etablering på Evenes flystasjon medfører behov for boliger til ansatte ved flystasjonen. Totalt forventes det at ca. 300 – 400 ansatte vil bo utenfor flystasjonen. Hovedregelen er at ansatte skaffer egen bolig, men i tillegg er det behov for ca. 50 – 80 gjennomgangsboliger (utleieboliger). Forsvarsbygg planlegger å dekke behovet for utleieboliger ved å inngå avtaler for korttidsleie og langtidsleie av utleieboliger.

Boliger i Evenes og Tjeldsund kommune

Det er planlagt at utleieboligene skal etableres i Evenes kommune og Tjeldsund kommune innenfor en kjøreavstand på inntil 50 km fra Evenes flystasjon.

Forsvarsbygg har etablert et nært samarbeid med de to kommunene, for å sikre gode løsninger både for Forsvaret, ansatte i Forsvaret og for de respektive kommuner. Det er en målsetting at samarbeidet om etablering av utleieboliger  kan bidra til å utvikle boligtilbudet i de to kommunene, slik at flere av Forsvarets ansatte ser muligheten til å etablere seg i nærområdet til Evenes flystasjon.

Behovet for antall utleieboliger kan endres (økes eller reduseres) over tid.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.