Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Øvingskapasiteten styrkes i Troms

Aktiviteten øker i våre skyte- og øvingsfelt. Det er behov for å utvide kapasiteten til soldatene som skal øve og trene i Norge. Akkasæter i Blåtind, Troms, skal utbygges og den første kontrakten er allerede signert.

Norsk og alliert trening har stort behov for utvidede muligheter for å øve i våre skyte- og øvingsfelt.

Forsvarsbygg har fått i oppdrag å bygge ut kapasiteten ved Akkasæter. Det første som kommer på plass, er ny infrastruktur for å klargjøre for byggingen. Det er signert en kontrakt med Målselv maskin og transport AS til en verdi på ca. 50 millioner kroner inkl. MVA.

Vi støtter Forsvaret


Forsvarsbyggs oppdrag er å støtte Forsvaret i fred, krise og krig. Nå øker vi øvingsfasilitetene i Midt-Troms til både allierte og norske styrker. 
Det kommer forlegninger, messe- og kjøkkenbygg, kontor og lager. På det meste skal det dimensjoneres for til sammen vel 1200 personer. Anbud på disse prosjektene i Forsvarsbygg utlyses på nyåret i 2023. Campen i Akkasæter er planlagt ferdig i løpet av 2024.

Klargjøring for utbygging til neste år


Det har vært et oppstartsmøte med entreprenøren, og det klargjøres for bygging i feltet i løpet av 2023.
- Oppstarten ved Akkasæter er et av de prioriterte oppgavene til Forsvarsbygg. Allierte og norske styrker kan ta deler av den nye campen i bruk vinteren 2024, sier Thomas Helland, seksjonssjef i Forsvarsbygg.

 

Bildetekst:

Oppstartsmøte med entreprenør: Fv.: Richard Olsen, Terje Pulsen, byggeleder, Ann Kristin Føre, prosjektleder infrastruktur og Jørn P. Myrlund, prosjektsjef i Forsvarsbygg, Kjetil Andersen, prosjektleder og Jan Einar Nilssen. anleggsleder fra Målselv Maskin og transport AS. Foto: Forsvarsbygg

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.