Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Jul på festningene 2017

Det arrangeres julemarked, konserter og aktiviteter på flere festninger i november og desember. Nyttårsfyrverkeri kan man også få med seg (sette inn hvor).

Tradisjonen tro kan man få med seg god julestemning inn i adventstiden. Sjekk Forsvarsbyggs nettsider, og finn mange opplevelser for hele familien på en festning nær deg! https://www.forsvarsbygg.no/no/festningene/festningsarrangementer/  

Her er noen smakebiter:

Julemarkeder
På Karljohansvern verft i Horten blir det et førjulsarrangement for tiende året på rad. Arrangementet er et samarbeid med militære og sivile leietakere i tillegg til sivile samarbeidspartnere på området. 9. og 10. desember blir det Julemarked med 70 utstillere, salgsboder, konserter, utstillinger, åpne museer, matservering, åpne kunstverksteder, sang og musikk for å nevne noe. Også på Fredriksten festning i Halden og på Akershus festning i Oslo inviteres det til julemarked.

Adventsstemning
På Kristiansten festning har etablert en tradisjon med tenning av adventslys i førjuls tida. Det tennes et lys hver adventsøndag. Lysene er 3,25 m høye og står ved festningen – godt synlig for hele byen. De første årene deltok 20-40 personer ved lystenningen. I år er det lystenning for sjette gang og nå deltar flere hundrede på dette stemningsfylte julearrangementet som er blitt en fin markering av jula i Trondheim.

Julepyntede festninger
Det er en egen stemning på festningene i juletiden, en fredfylt ramme for formidling av militærhistorien. På Bergenhus festning pyntes det til jul i fellesskap. Bergenhus Kommandantskap, Forsvarsbygg og Bymuseet setter sammen opp vel 80 lysende julestjerner i alle vinduer i Kommandantboligen, Kapteinvaktmesterboligen, Portkastellet og Stallbygningen. Det er et vakkert skue for alle som besøker Borggården i førjulstiden.
 På mange av festningene er julebordsesongen i full gang, og mange hundre gjester er ventet til hyggelige førjulssamlinger på de ulike restaurantene og kafeene på festningsområdene.

Godt besøkt
Festningene besøkes av nær 3,7 millioner mennesker i året. Publikum setter pris på festningene, verdsetter tilgangen til militærhistorisk kunnskap og deltar i tusenvis på alle arrangementer som festningene tilbyr året rundt, sammen med lokale samarbeidspartnere .

Velkommen til førjulstid på en festning!

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.