Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Lokaler til leie på Kristiansten festning

Vi ser etter en ny leietaker for kommandantboligen og Haubitsmagasinet på Kristiansten festning.

Kristiansten festning er et attraktivt og tilgjengelig rekreasjonsområde og turistmål i Trondheim, i tillegg til å være en kulturarena med økende popularitet. Festningen er et naturlig utfluktsmål for både store og små, hvor en kan møtes til opplevelser i et historisk miljø. Det årlige besøkstallet er på ca. 300.000.

Vi søker ny leietaker

Vi er nå på utkikk etter én ny leietaker for både kommandantboligen og Haubitsmagasinet på festningen. Den gamle kommandantboligen ble bygget på slutten av 1700-tallet og har blitt brukt som kafé/restaurant siden 2005. Bygget egner seg også for mindre selskap og lukkede arrangement. 

Haubitsmagasinet ble bygget i 1918 for å lagre Haubitzkanoner og ble på- og ombygget som fengsel med 56 celler under andre verdenskrig. Bygget har i nyere tid blitt brukt til større selskapsarrangementer slik som bryllup, konfimasjon, kick-off, konserter med mere. 

Se faktaark - lokaler til leie på Kristiansten festning (pdf) 

Kort om tilbudskonkurransen

Utleie av lokaler er ikke underlagt lov om offentlig anskaffelser. Konkurransen er en åpen tilbudskonkurranse, som vil si at alle interesserte kan gi tilbud.

Valg av tilbyder vil skje ut fra en helhetlig vurdering av hvilket tilbud som best ivaretar statens interesser. Det er en forutsetning at etableringen av leieforholdet skal utvide tilbudet til publikum på festningen og opprettholde tilgjengeligheten for allmennheten i et langsiktig perspektiv.

Avtalen har en varighet på fem år, med opsjon for videre leie i fem nye år. Oppstart for leieavtalen er rundt 1. mai 2020.

Frist for å levere tilbud er fredag 13. mars 2020 kl. 12.00.

NB: Tilbudet omfatter svært gamle bygg bygningsvern og vi oppfordrer tilbydere om å gjennomføre en selvstendig vurdering av bygningenes tilstand og planløsninger. Se verneplan for Kristiansten festning. 

Slik leverer du tilbud

Er du interessert i å bli vår nye leietaker av lokalene på Kristiansten festning?
I dokumentet tilbudsgrunnlag gir vi beskrivelse av hvordan du leverer tilbudet. Se også tilbudsskjema og utkast til leieavtale.

Ønsker du mer informasjon?

Har du spørsmål knyttet til tilbudskonkurransen eller til lokalene?
Ta kontakt med Asbjørn Fosså på e-post asbjorn.fossa@forsvarsbygg.no eller tlf +47 95 86 75 87.

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.