Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Åpning av ny fergerute Sætre - Oscarsborg

Forsvarsbygg markerer åpningen av den nye sommerruten mellom Sætre i Hurum og Oscarsborg med familiedag og gratis ferge til Oscarsborg festning lørdag 8. april.

Etterlengtet tilbud

Forsvarsbygg fikk høsten 2016 utvidet løyve for passasjertransport på ruten mellom Oscarsborg festning og Sætre. Dette er et rutetilbud som mange har etterspurt i flere år og som vil gi befolkningen i store deler av Buskerud og Vestfold lettere adgang til de mange tilbudene på Oscarsborg festning. Det nye rutetilbudet vil også gjøre det mulig å ta dagsturer over fjorden fra Sætre via Oscarsborg til Drøbak og tilbake.

Offisiell åpning lørdag 8. april

Åpningen av det nye rutetilbudet markeres ved et arrangement på Sætre brygge om morgenen lørdag 8. april. Publikum i alle aldre er velkomne til å delta ved arrangementet og bli med fergen til en hyggelig og opplevelsesrik dag på Oscarsborg.

Sætre og Folkestad Skolekorps spiller på Sætre brygge fra 09.30 til 10.00. Den offisielle åpningen av rutetilbudet foretas av ordfører i Hurum. Monica Vee Bratlie, før publikum ønskes velkommen om bord i Oscarsborg II. 

Første fergeavgang fra Sætre blir kl. 10.30. På veien til Oscarsborg blir det levede musikk og enkel servering av kaffe, ferske boller og juice til barna. Alle barn får dessuten en bong som kan byttes inn i en gratis is i kiosken ved ankomst Oscarsborg. Det settes også opp ferger fra Sætre kl. 11.20 og kl. 13.30 denne dagen.

Spennende aktiviteter for voksne og barn

Museene er åpne for publikum hele dagen og har fri entré. Det vil bli flere, gratis guidede omvisninger på festningen der det bl.a. blir anledning til å besøke Torpedostasjonen. For barna blir det mulighet for å være med på gratis «tunnelsafari» i tunnelene under festningen.

Redningsselskapet som har sin base på Oscarsborg, har «Åpen skøyte» og inviterer barn og voksne til et besøk om bord for å oppleve en moderne redningsskøyte på nært hold. Hotellet serverer lunsjbuffet fra kl. 11.30 og Havnekroa har åpent fra kl. 10.00 for servering av pizza og enklere retter.  

Vi kan love at alle som benytter denne anledningen til et besøk på Oscarsborg vil få en begivenhetsrik og trivelig dag, sier Forsvarsbyggs nytilsatte festningsforvalter Hilde Falck Olsen.

Hun forteller at Forsvarsbygg også har vi vært så heldige å få OscarsborgOperaen til å presentere en kavalkade over sine tidligere publikumssuksesser og en minikonsert med smakebiter fra årets forstilling «Carmina Burana» som har premiere 11. august i år.  

Gratis ferge

Lørdag 8. april blir det fergeavganger fra Sætre brygge kl. 10.30, kl. 11.20 og kl. 13.30. For de som skal overnatte på hotellet eller som reiser videre til Drøbak på kvelden går det også en ferge fra Sætre kl. 17.30.

Returferger fra Oscarsborg til Sætre settes denne dagen opp kl. 10.55, kl. 13.00 og kl. 17.00.

Mellom Sundbrygga i Drøbak og Oscarsborg kjøres det skytteltrafikk fra kl. 09.00. Ved stort fremmøte må noe ventetid påregnes.

Siste ferge fra Oscarsborg til Sundbrygga i Drøbak har avgang kl. 23.45.

Ordinære ruteavganger fra Sætre og Drøbak

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.