Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny forvalter på Oscarsborg på plass

Hilde Falck Olsen er ansatt som ny festningsforvalter på Oscarsborg festning.

 

Hilde Falck Olsen (41)  kommer fra stillingen som Intendant av den Gamle Krigskolen T-10, en stilling hun har innehatt siden 2010.

Hilde Falck Olsen er offiser med en bred tjenesteerfaring fra ulike avdelinger i Hæren og Forsvaret. Hun har erfaring fra privat næringsliv og fra kulturlivet som virksomhetsleder for Kon–Tiki museet, hvor hun også var medlem av styret gjennom en to-års periode. Hun har også bakgrunn som kunde-rådgiver i bank. Falck Olsen har en bachelor i Kultur og samfunnshistorie, med studieretning etnologi og arkeologi. I tillegg har hun en to-årig etatsutdanning fra Forsvaret. Hun er bosatt i Ytre Enebakk, og er opprinnelig fra Larvik.

Som festningsforvalter får Falck Olsen det daglige ansvaret for all forvaltning og drift av Oscarsborg festning; hun blir kontaktpunkt mot lokalsamfunnet, og vil ivareta dialogen med leietakere og ta aktivt del i utleie og utvikling av arealer til både arrangementer og langsiktige leietakere.

- Vi er glade for å ha fått Hilde med på laget, sier distriktssjef i Forsvarsbygg nasjonale festningsverk, Thorbjørn Holth. Hun har verdifull kompetanse og relevant erfaring fra både Forsvarssiden, forvaltning og kulturliv. Hun har alle forutsetninger for å lykkes som ny festningsforvalter på Oscarsborg festning og det er en stor glede å ønske henne velkommen.

Falck Olsen tiltrådte 1. april. Hun overtar etter tidligere festningsforvalter Merete Thorne, som har gått over til ny stilling i Forsvarsbygg.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.