Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nytt kjøkken til Kongens menn og kvinner

Nå får gardistene på Huseby nytt kjøkken. Dagens messe totalrehabiliteres og et nytt tilbygg skal på plass.

Det oppgraderte kjøkkenet vil stå klart i 2020. I byggeperioden vil soldatene få mat fra et midlertidig kjøkken.
 
Tirsdag denne uken ble kontrakten, verdt i overkant av 60 millioner kroner, undertegnet med entreprenøren Lid Ventilasjon AS. 
Det var vår avdelingsdirektør Marit Kristiansen, som undertegnet kontrakten på vegne av Forsvarsbygg sammen med daglig leder i Lid Ventilasjon AS, Håkon Lid. 

Alt byttes ut
-Dagens kjøkken er slitent og overmodent for utskifting. Vi er derfor glade for at denne løsningen endelig har kommet på plass. Dette er etterlengtet for Forsvaret og viktig å få på plass, uttaler Kristiansen.

Vår seksjonssjef Erik-Anders Helin utdyper:
-Prosjektet består av store ombygginger i dagens bygg, samt at vi etablerer et nytt tilbygg. Bygget får et etterlengtet «løft», deriblant total ombygging og modernisering av kjøkken, oppvask og lager, nye trivlige og funksjonelle personal/møterom og kontorer og nye garderober.

Ombygging og full drift 
Oppgraderingen skal skje samtidig med at leiren er i full drift, og i byggeperioden vil derfor gardistene få mat fra et midlertidig kjøkken, slik at byggeperioden blir kortest mulig.

Spaden settes i jorda for det midlertidige kjøkkenet i mars 2019, og for det nye kjøkkenet i august.  Kjøkkenet skal være klart til å ta imot sultne gardister i løpet av høsten 2020.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.