Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Rusta-messa renovert

Befalsmessa i Rusta på Bardufoss er nå ferdig renovert etter brannen som oppsto mai 2013.

Forsvaret har fått overlevert ei totalt nyrenovert befalsmesse i Rusta. Det var ikke brannen som gjorde størst skade, men sot og røyk som oppsto i forbindelse med hendelsen.

Store skader
Brannen startet i kjøkkenet i baren, som ligger i kjelleren av befalsmessa. Etter brannen ble alt som var brannskadd fjernet, og det ble tidlig klart at skadene var så store at messa måtte totalrenoveres. Utgangspunktet for prosjektet har vært ei gjenoppbygging av baren med de samme funksjonene som var der før det brant. Den er også restaurert tilbake til den opprinnelige 60-talls stilen.

Klar til bruk
I midten av november var den 540 kvadratmeter store messa ferdig renovert.
- Det er lagt opp til en minimalistisk 60-tallsstil. I tillegg til messa, er også peisestua, garderobe, toaletter, kjøkken og et barnerom pusset opp. Lokalet er også bedre tilrettelagt for universell utforming.
En løfteplattform er montert, fra første etasje og ned til kjelleren. I tillegg har vi fått handicaptoalett, og utvendig skal det etter hvert etableres en rampe for adkomst, forteller Eiendomssjef Arild Øvergård i Forsvarsbygg.

Storegga Entreprenør har hatt hovedansvaret for renoveringsarbeidet. Kostnaden på prosjektet kom på vel 16,8 millioner kroner.

Bardufoss

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.