Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Oppussingsbehov! Stor 5-roms med solrik balkong og garasjeplass. God planløsning - barnevennlig område.

Blystadringen 6 B

Prisantydning:

2 950 000,-

Låneverdi: 0,-

Verditakst: 2 950 000,-

Totalpris: 3 169 012,-


Postnummer/poststed

2014 Blystadlia

Eiendomsbetegnelse

Gnr.103 Bnr.297 Andelsnr.121 Orgnr.945639288 i Rælingen kommune

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Prisantydning

2 950 000

Felleskostnader

Felleskostnader pr.mnd kr. 4 788,-
Felleskostnader inkluderer: garasjeplass, kabel-tv, trappevask, kommunale avgifter, vaktmestertjenester, forretningsførsel, felles byggforsikring, kapitalkostnader.

Fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 114212202, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 28.01.2019: 2.58% pa.
Antall terminer til innfrielse: 24
Saldo per 28.01.2019: 31 676 218
Andel av saldo: 119 976
(siste termin 01.01.2031)
Fastrente i 10 år fra 01.11.2012

Lånenummer: 90497158582, Handelsbanken Eiendomskreditt
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.01.2019: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 74
Saldo per 28.01.2019: 26 147 584
Andel av saldo: 99 036
Første termin: 30.09.2017
Første avdrag: 30.09.2018 (siste termin 30.06.2037)

Andel saldo: 219 012
Total fellesgjeld: 57 823 801

Sikringsordning fellesgjeld

Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.

Forretningsfører

USBL
Det forutsettes at interessenter setter seg nøye inn i forretningsførers informasjon om borettslaget/sameiet før bud inngis. Vedtekter og husordensregler kan f.eks inneholde bestemmelser om vedlikehold av fellesareal, dugnader og dyrehold.

Verditakst

Markedsverdi : 2 950 000,-
Utført av : Hans Petter Lindstad
Takstdato : 24.01.19

Ligningsverdi

Ligningsverdien er estimert på skatteetaten sin beregningskalkulator på nett. Kr 982 056 for inntektsåret 2018.

Parkering

Garasjeplass i kjeller medfølger. Det er direkte tilgang fra leilighetsoppgangen via kjelleren til garasjeanlegget. Borettslaget har 50 ekstra plasser til utleie. Pris kr 200 pr mnd. og belastes beboer på fellesutgifter. Det inngås kontrakt med en (1) måneds oppsigelse. Søknad om leie av plass gjøres skriftlig til styret. Det er pr februar 2018 kort ventetid. Borettslaget har også 4 stk. ladeplasser til el.bil/hybrid bil. Det å benytte disse koster 300 kr. mnd. Begrensing på ladetid pr. gang: 12 timer for el.bil. 6 timer for hybrid bil. Dette er kun for beboere.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med elektriske varmekilder. Høytsittende eldre reflektorovn i bad. Panelovner for øvrig.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 102 kvm, Bruksareal: 102 kvm, Bruttoareal: 111 kvm
Leiligheten er i 3. etasje.

Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling, senest revidert 2015. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks ifølge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 fra 2012 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Antall soverom

4

Eierform

Borettslag

Eiendomstype

Leilighet

Byggeår

1977

Etasje

3. etasje.

Tomt

Tomt eierform: Eiet tomt
Tomteareal: 48 841 kvm.
Beskaffenhet: Opparbeidede fellesarealer med store grøntområder,
plen, beplantning, lekeområder og gangstier. I tillegg asfalterte
adkomstveier og gjesteparkering.

Kort om eiendommen

Kjøkkeninnredning er skiftet (ukjent år) og fremstår i funksjonell stand. Bad, wc og vaskerom er vesentlig fra byggeår. Oppgraderinger må påregnes. Vegger og himlinger er vedlikeholdt med maling. Innvendige dører er skiftet. Gulver er dels fra byggeår, dels fornyet, dog flere år tilbake.
Det ble observert skjevheter i gulver, vegger og himlinger, stedvis betydelige. Det er generelt noe konstruksjonsskjevheter i bygningsmassen. Skruehull etter oppheng. Hull i veggplate ved balkongdør.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært og rolig boligområde i Blystadlia i Rælingen kommune.

Området er veletablert og barnevennlig med nærhet til barnehager, Løvenstad barneskole og Sandbekken ungdomsskole.

Fra leiligheten er det kort vei til Østmarka med gode turmuligheter sommer som vinter. For Østmarkas beste utsikt er det tursti opp til Bjønnåsen. Marikollen alpinanlegg ligger også i nærheten med alpinbakke, lysløyper og varmestue. Det er også kort avstand både til Åmotdammen badeplass, Sandbekken idrettsanlegg, svømmehall og kunstgressbane. Skedsmo og Rælingen har gode fritidstilbud hele året med blant annet golfbaner, badeanlegg, turmuligheter, og skiløyper.

Av shoppingtilbud har man Strømmen Storsenter, Norges største kjøpesenter, med alt man måtte ønske av butikktilbud og diverse spisesteder. Skulle man ha behov for ytterligere restauranttilbud så har Lillestrøm en rekke gode restauranter med alt fra Indiske til Italienske restauranter.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi som ligger rett ved siden av leiligheten. I tillegg så ligger boligen i nærheten av frisør, kafé, gatekjøkken, tannlegekontor. Det er også kort avstand til busstopp som har gode forbindelser til Strømmen, Lillestrøm og Oslo. Det går ekspressbusser til Oslo. Strømmen Storsenter, Lillestrøm og Lørenskog med et godt utvalg av butikker og servicetilbud. Kort sagt, det meste av fasiliteter man trenger finnes rett i nærheten!

Tidsavstander med bil:
- ca. 5 minutter til Strømmen Storsenter
- ca. 8 minutter til Lillestrøm
- ca. 20 minutter til Oslo
- ca. 35 minutter til Oslo Lufthavn
- ca. 7 minutter i til Ahus

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med EiendomsMegler 1 visningsskilt ved fellesvisninger.

Innhold

Entré/gang, bad, wc, vaskerom, stue, kjøkken og 4 soverom.
I tillegg disponeres garasjeplass og 2 boder i kjeller (en "normal" og en liten).

Standard

Boligen holder en enkel standard og har behov for oppussing. Det må påregnes kostnader og arbeider for å bringe boligen opp til dagens standard og krav.

Kjøkkeninnredning, TG1:
Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter. Laminat benkeplater med buet kant. Oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Opplegg til oppvaskmaskin. Ventilator med kullfilter over komfyrplass. Tilstand: Kjøkken med innredning er skiftet, ukjent år, og er lite slitt. Fuktsvell i plateskjøter på benkeplater. Innredningen vurderes å være i funksjonell stand. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner.

Røropplegg for vann og avløp er dels fra byggeår, dels fornyet ifm. skifte av kjøkkeninnredning. Vannrør i kobber. Avløpsrør og sluk fra byggeår i plast/pvc i bad og vaskerom. Stoppekran i wc-rom. Varmtvannsbereder i vaskerom. Avrenning fra overtrykksventil til gulv med sluk. Tilstand: TG 2 gis grunnet alder på røropplegget som vesentlig er fra byggeår.

Baderom, TG2:
Bad med vinylbelegg med oppbrett mot vegger og klemt ned i sluk på gulv. Malt strie på vegger. Innredet med badekar og servant. Skap med speil og belysning. Mekanisk avtrekk, tilluftspalte under dørblad. Tilstand: Bad har grunnkonstruksjon og overflater fra byggeår, kun enkelt vedlikeholdt med maling. Gulvbelegg er skiftet, ukjent år, dog en del år tilbake i tid. Eldre innredning og armaturer, samt røropplegg. Badekar har skader og sår. Ikke observert tegn til skjult svikt på befaringsdagen. Det ble rutinemessig søkt etter fukt i badeveggen med fuktindikator (MMS Protimeter) på befaringen og det var ikke unormale utslag som indikerer skjult svikt. Normal forventet levetid for bad er 15-25 år avhengig av oppbygging og bruksbelastning. Anbefalt brukstid er passert. Badet må på grunn av alder på sikt påregnes oppgradert.

Separat toalett, TG2:
Malte plater på vegger, vinylbelegg på gulv. Innredet med wc og liten servant. Mekanisk avtrekk, tilluftspalte under dørblad. Vedlikeholdt på himlinger og vegger med maling. Stengekran ved klosett sitter fast og lot seg ikke stenge ved stengingsforsøk. Originalt røropplegg i toalettrommet. TG 2 gis grunnet alder.

Vaskerom, TG2:
Vaskerom med malt plater på vegger, originalt vinylbelegg på gulv med oppbrett mot vegger. Innredet med servant og opplegg til vaskemaskin. Gulvsluk i plast. Mekanisk avtrekk i himling, tilluftspalte under dørblad. Tilstand: Vaskerommet med overflater og innredning er vesentlig fra byggeår med bruks-, og aldringsslitasje. Oppgraderinger er på på grunn av alder på sikt påregnelig.

- Tilknyttet kabel-tv/bredbånd/fiber.
- Dør-calling anlegg.

Eiendom

Utleielokale: Storstua er Blystadringen Borettslag sitt utleielokale. Lokalet er egnet til barnedåp, barnebursdager, konfirmasjoner eller andre private arrangementer. Se hjemmeside http://blystadringen.no/utleie-av-storstua/. Romslige fellesarealer med plener, blomsterbed, sykkelparkering, parkeringsplasser etc.

På eiendommen er det tinglyst erklæringer/ avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkludert reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter.

1977/103827-2/8 07.07.1977 Rettigheter iflg skjøte. Bestemmelse om generende virksomhet. Med flere bestemmelser Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

2016/896907-1/200 03.10.2016 Erklæring/avtale Rettighetshaver: Hafslund Nett AS. ORG.NR: 980 489 698 Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon (prefabrikkert kiosk) (stedsevarig rett). Bestemmelse om transport og ferdsel. Bestemmelse om byggeforbud og beplantning.

Disse erklæringene/avtalene følger eiendommen ved salg og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Eier har ikke gjennomført måling. Kjøper overtar ansvaret / risikoen av for høye Radonverdier fra overtakelsen og evt. utbedringen som måtte være nødvendig.

Utdrag fra boligsalgsrapport med verditakst

I bransjenorm for markedsføring av bolig samt i rundskriv fra forbrukerombudet, plikter megler å informere om vesentlig informasjon i markedsføringen, deriblant der det i tilstandsrapport fra takstmann fremkommer tilstandsgrad 2 eller dårligere.

Følgende er kommentert i tilstandsrapporten datert 24.01.19:

TG2 - Dekker, gulv og overflate:
Støpte dekker. Overflatebehandling: Vinylbelegg. Tilstand: Gulvoverflater er dels fra byggeår, dels fornyet, dog en del år tilbake. Overflateslitasje etter alder og bruk i belegg. Målt avvik på over 20 mm på kontrollerte steder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i retningsavvik kombinert med bruks-, og aldringsslitasje.

TG2 - Fast inventar, generelt:
Garderobeskap i gang og soverom. TG 2 grunnet alder.

TG2 - Elkraft, generelt 230 V anlegg med automatsikringer i sikringsskap i felles trappegang. 32 Hovedsikring, 7 spredekurser. Tilstand: El-punkter innvendig er dels originale fra byggeår, dels er noen fornyet/skiftet. El-anlegg ligger utenfor takstmannens kompetanseområde og er ikke vurdert. TG grunnet alder.

Regulering

Boligen er regulert til boligformål og området rundt er regulert til bolig, næring og allmennyttige formål.

Forsvarsbygg oppdragsnummer

311-19-0031

Meglers oppdragsnummer

27119018

Vedlegg

Tilstandsrapport fra takstmann, datert 24.01.19.

Salgsoppgave opprettet

14.03.19

Verdivurdering

Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.

Vei, vann og avløp

Veien til eiendommen er offentlig. Fra eiendommen går det privat stikkledning som er koblet til den offentlige hovedledningen.
Kostnader til eventuelt vedlikehold eller reparasjon av stikkledning og vannrør, inkludert grøft, bekostes av huseier.

Visning

Felles visninger blir annonsert på finn.no og forsvarsbygg.no. Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning utover dette.

Utleie

Borettslagets vedtekter tillater utleie av boligen i inntil 3 år etter forutgående samtykke fra styret. Utleie kan først skje etter at eier har bebodd leiligheten i et av de to siste år.

For utleie av boligen eller deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. planog bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Forkjøpsrett

BORI-medlemmer har forkjøpsrett og denne avklares parallelt med salget. Meldefristen begynner normalt å løpe fra første annonserte visning og medlemmer har da normalt 5 virkedager for å melde sin interesse til forretningsfører. I tillegg er det krav om at kjøper melder seg inn i boligbyggelaget og at styret godkjenner kjøper som ny andelseier.

Avtalebetingelser

Fullt oppgjør samt omkostninger forfaller ved overtagelse.

Megler med kontaktinfo/ansvarlig

Eiendomsmegler Kristin Noraker Likvern,
mobil: 90 99 24 41
mail: KNL@eiendomsmegler1.no
EiendomsMegler 1 avdeling Lillestrøm, Adolph
Tidemands gate 22, 2000 Lillestrøm.

Prosjektleder Forsvarsbygg

Knut Øyvind Østhagen,
Knut.Osthagen@forsvarsbygg.no

Diverse opplysninger

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke vil foreta videre utvask av boligen. Boligen overleveres som ved besiktigelse, men uten inventar. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Forsikring

Selger er selvassurandør. Kjøper anbefales å tegne fullverdiforsikring fra og med overtakelsesdagen. Blir imidlertid eiendommen ødelagt eller vesentlig skadet som følge av hendelse som selger ikke har ansvaret for før risikoovergang, faller avtalen bort.

Forbehold/annet

Eiendommen selges med forbehold om oppdragsgivers godkjennelse. Overtakelse kan skje når slik godkjennelse er gitt og kjøper har oppfylt sine forpliktelser etter avtalen.

Budgivning

Dersom De etter visningen ønsker å kjøpe eiendommen, må De snarest inngi skriftlig tilbud på eiendommen til megler, gjerne på budskjema eller brev. Budet må gi opplysninger om sannsynlig finansiering, og er bindende for budgiver. Kjøper oppfordres til å ta ovennevnte i betraktning ved budgivningen.

Tilbakemelding

Ta kontakt med prosjektleder Forsvarsbygg dersom du har spørsmål i etterkant av salget.

Salgs- og betalingsvilkår

Kjøper er gjort oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen, og at han dermed har liten kunnskap om eiendommens kvaliteter og eventuelle mangler. Kjøper må av denne grunn besiktige eiendommen nøye., og overtar denne i den stand den var ved besiktigelsen. Når det gjelder rydde- og rengjøring, vil kjøper måtte overta boligen slik den fremsto ved besiktigelse.
Kjøperen har besiktiget eiendommen. Eiendommen overtas i den stand den befinner seg i ved underskrift av avtalen ("som den er").
Avhl §3-9 fravikes imidlertid slik at kjøper ikke kan gjøre gjeldende at det foreligger skjulte mangler ved eiendommen, verken som følge av at selger ikke har oppfylt sin opplysningsplikt (avhl §§ 3-7 og 3-8), at eiendommen er i dårligere stand enn det kjøper har lagt til grunn (avhl ! 3-9, siste punktum).
Kjøper kan heller ikke påberope at det foreligger mangler i henhold til avhl §§ 4-17 og 4-18.
Avhl § 19 fravikes også, slik at den endelige reklamasjonsfristen settes til to år etter overtakelse. Det tas også forbehold om det foreligger feil i henhold til offentligrettslige krav, jfr avhl § 3-2, annet ledd.

Fasiliteter

Balkong/Terrasse, Rolig, Kabel-TV, Garasje/P-plass, Turterreng, Utsikt, Vaktmester-/vektertjeneste

FINN-kode: 142486434
Gårdsnummer: 103
Bruksnummer: 297
Adresse: Blystadringen 6 B
Postnummer: 2014
Poststed: Blystadlia
Bruksareal (m2): 102
Bruttoareal (m2): 102
Byggår: 1977
Antall soverom: 4
Eierform: Andel
Tomtestørrelse (m2): 48841
Fasiliteter: Balkong/Terrasse, Rolig, Kabel-TV, Garasje/P-plass, Turterreng, Utsikt, Vaktmester-/vektertjeneste

Beliggenhet

Kontakt

Kristin Noraker Likvern

Telefon: +47 909 92 441

E-post: knl@eiendomsmegler1.no

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.