Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Mågerø leir ligger midt i ferieparadiset på Tjøme i Færder kommune - en unik mulighet!

Mågerøveien 234

Prisantydning:

65 000 000,-

Låneverdi: 0,-

Verditakst: 65 000 000,-

Totalpris: 65 000 000,-


Postnummer/poststed

3145 Tjøme

Eiendomsbetegnelse

Gnr. 212, bnr. 3 i Færder kommune

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Prisantydning

65 000 000

Verditakst

Utført av : OPAK ved Øystein Dieseth
Markedsverdi : 65 000 000,-

Ligningsverdi

Kan fåes ved hevnendelse.

Parkering

Godt med parkering på tomten.

Oppvarming

Elektrisk.

Arealer og fordeling per etasje

Det er 25 bygg på tomten. Ca. 9000 kvm. BTA.

Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling, senest revidert 2015. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks ifølge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 fra 2012 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Eierform

Selveier

Eiendomstype

Forsvarsbygg

Byggeår

1940-2012

Etasje

Høyeste eiendommen har 2 etasjer + loft. .

Tomt

Tomt eierform: Eiet tomt
Tomteareal: ca. 90 700 kvm.
Beskaffenhet: Naturtomt med fjell, svaberg, skjær samt opparbeidet med veier, plen og busker. Veier inngår i eiendommen inkludert infrastruktur som blir liggende på friluftsområdet. 

Kort om eiendommen

Mågerø på ca. 90,7 mål eiertomt og ca 25 bygninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og naturskjønt boligområde på Mågerø, ca. 7 km fra Tjøme sentrum og ca. 17 km fra Tønsberg sentrum. Eiendommen ligger med direkte kontakt til sjøen, med kort vei til idylliske friområder med turløyper, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter på helårsbasis.
Fra eiendommene er det ca. 6,5 km tl Tjøme sentrum med bl.a. Tjøme Golfklubbs idylliske anlegg, en meget velholdt og utfordrende Dobbel Ni bane av høy kvalitet. Videre har Tjøme Tennisklubb to flotte Hard Court baner, som ligger rett ved siden de to kunstgress fotballbanener. Tjøme har også et aktivt idrettslag innen håndball og fotball, samt en flott aktivitetspark med utfordringer for store og små.
Legg gjerne turen til populære Verdens Ende med sine mange svaberg, småholmer og vakre natur. Her er det nydelig utsikt utover havet, samt fine bade- og fiskemuligheter. I området ligger også Stall Verdens Ende med rideskole og rideleir.
Et besøk til Færder Nasjonalpark kan gi flotte naturopplevelser i et av landets viktigste områder for kystnært friluftsliv. Et besøk på Tjøme Kunst og Kultursenter kan absolutt anbefales. Her er det galleri, kafé og spennende forestillinger. Anbefaler også Torås Fort med sin historikk.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Mågerø Marina og ligger ca. 300 m fra eiendommen. Ved å benytte bil tar det ca. 20 min til Hvasser, ca. 20 min til Verdens Ende, ca. 10 min til Nøtterøy, ca. 30 min til Tønsberg, ca.1 time til Drammen, samt 1 time og 30 min til Oslo.
Eiendommen har skolebussordning til Lindhøy barneskole og Haug ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Adkomst

Fra Tønsberg følger du FV308 mot Tjøme. Ta Østveien til venstre etter Vrengenbroen og følg denne veien til du får avkjøring til Mågerø på venstre hånd. Følg veien forbi Mågerø marina og eiendommen ligger da rett frem. Se kart.

Innhold

Eiendommen inneholder følgende bygningsmasse som er beskrevet i Takst fra Opak.
Vaktstue, Kontorbygg, pumpehus, lagerbod, sjefsbolig, uthus, snekkerverksted, kantine, vedskur/sandlager, grenaderforlegning, lager for leieravdeling, kontor/lager, forlegning/messe, lagerbrakke, mannskapsforlegning, mannskapsforlegning, kontor/verksted, lager/kontor, lager/kontor, kontorrigg midlertidig, programmeringssenter, brakkerigg, kontorbrakke og lager/kontor.
Forlegning/messe har 14 hybelrom i 1 etg. og 20 i 2 etg. til sammen 34 enheter.
Forlegning fra 2012 har 6 forlegningsrom i 1 etg. og 7 rom i 2 etg. til sammen 13 forlegningsrom.
Mannkapsforlegning har ca. 14-18 rom.
3 båtplasser i fellesanlegg.

Standard

Eiendommen har vært brukt som militærleir og har ikke vært i bruk i de senere årene. Det er stort behov for modernisering og oppgraderinger.

Eiendom

Salg av eiendom.

Fredning

Se vedlagte rapport om vedtak om fredning inkl. Fredningsforskrift.

Ferdigattest

Se vedlegg fra Færder kommune.

Regulering

Se svar fra Færder kommune.

Tinglyste bestemmelser

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Forsvarsbygg oppdragsnummer

311-21-0012

Vedlegg

1. Takst fra Opak
2. Opplysninger fra Færder kommune med reguleringsplan mm.
3. Kart over området, ref. formannskapssak 081/21 i Færder kommune.
4. Vernevurderinga bygningsmassen.
5. Sluttrapport - Sanering forurenset grunn fra Multiconsult
6. Kartlegging av biologisk mangfold på deler av forsvarets eiendom på Mågerø, fra Bio Fokus v/Terje Blindheim
7. Rapport, arkeologisk registrering
8. Kjøpekontrakt.
9. Budskjema.
10. Fradeling av parsell under prosess med Færder kommune.
Vedlegg 1, 2 og 3 medfølger salgsoppgaven. Vedlegg 4-9 fåes ved henvendelse til megler.

Vei, vann og avløp

Offentlig og privat. Veiene på eiendommen inkluderer infrastrukturen for nabotomter.

Visning

Felles visninger blir annonsert på finn.no og forsvarsbygg.no. Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning utover dette.

Avtalebetingelser

Fullt oppgjør samt omkostninger forfaller ved overtagelse.

Megler med kontaktinfo/ansvarlig

Bjørn Even Sørhaug
Næringsmegler MNEF
EiendomsMegler1 Sørøst-Norge as, avdeling Næring.
BUSKERUD | VESTFOLD | TELEMARK
m: 94780408
e: bjorn.even.sorhaug@em1nm.no
https://em1naeringvestfold.no/

Forsikring

Selger er selvassurandør. Kjøper anbefales å tegne fullverdiforsikring fra og med overtakelsesdagen. Blir imidlertid eiendommen ødelagt eller vesentlig skadet som følge av hendelse som selger ikke har ansvaret for før risikoovergang, faller avtalen bort.

Forbehold/annet

Eiendommen selges med forbehold om oppdragsgivers godkjennelse. Overtakelse kan skje når slik godkjennelse er gitt og kjøper har oppfylt sine forpliktelser etter avtalen.

Budgivning

Budprosessen er følgende: Alle som har lagt inn bud uten forbehold innen den, 18.05.22 blir registrert for å være med videre i budrunde 2. Det presiseres at alle registrerte mottatt bud under 15 MNOK vil bli forkastet og får ikke være med i budrunde 2.
Budrunde 2 vil være en ordinær budrunde med utgangspunkt i høyeste bud mottatt i budrunde 1. Selger forbeholder seg retten til å forkaste alle bud.

Tilbakemelding

Ta kontakt med prosjektleder Forsvarsbygg dersom du har spørsmål i etterkant av salget.

Salgs- og betalingsvilkår

Ved salg til kjøpere som ikke er forbruker iht avhendingsloven §1-2 3. ledd gjelder følgende: Avhl §3-9 fravikes slik at kjøper ikke kan gjøre gjeldende at det foreligger skjulte mangler ved eiendommen, verken som følge av at selger ikke har oppfylt sin opplysningsplikt (avhl §§ 3-7 og 3-8), at eiendommen er i dårligere stand enn det kjøper har lagt til grunn ut fra kjøpesummen og omstendighetene ellers (avhl § 3-9, siste punktum). Kjøper kan heller ikke påberope at det foreligger mangler i henhold til avhl §§ 4-17 og 4-18. Avhl § 19 fravikes også, slik at den endelige reklamasjonsfristen settes til to år etter overtakelse.

Når det gjelder rydde- og rengjøring, vil kjøper måtte overta bygningene  slik de fremsto ved besiktigelsen.

Dersom kjøperen før avtalen ble inngått har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge en oppfordring om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som en mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen, jf. avhendingsloven § 3-10 (2). Kjøper er oppfordret til å undersøke eiendommen før avtaleinngåelse.

Bestemmelsene i avhendingsloven § 3-10 (1) og (2) innskrenker ikke selgers opplysningsplikt etter § 3-7.

Når det gjelder rydde- og rengjøring, vil kjøper måtte overta bygningene slik de fremsto ved besiktigelsen.
FINN-kode: 251781015
Gårdsnummer: 212
Bruksnummer: 3
Adresse: Mågerøveien 234
Postnummer: 3145
Poststed: Tjøme
Bruksareal (m2): 9000
Bruttoareal (m2): 9000
Byggår: 1940
Eierform: Eier (Selveier)

Beliggenhet

Kontakt

Bjørn Even Sørhaug

E-post: bjorn.even.sorhaug@em1nm.no

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.