Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

4-roms i 2. etg av firemannsbolig. Balkong, parkering og felles hage. Moderniseringsbehov!

Østli 23 D

Prisantydning:

1 720 000,-

Låneverdi: 0,-

Verditakst: 1 720 000,-

Totalpris: 1 835 512,-


Postnummer/poststed

2054 Mogreina

Eiendomsbetegnelse

Gnr. 196 bnr. 6, andelsnr. 12 i Østli Borettslag med orgnr. 952694464 i Ullensaker kommune

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Prisantydning

1 720 000

Felleskostnader

Felleskostnader pr.mnd kr. 3 300,-
Felleskostnader inkluderer: kommunale avgifter, snøbrøyting, bygningsforsikring, strøm på fellesarealer, forretningsførsel, utvendig vedlikehold, trappevask og betjening av andel fellesgjeld.

Fellesgjeld

Borettslagets fellesgjeld er lån i Handelsbanken.
Lånenummer: 9054.70.16962
Type: Annuitet
Restsaldo: 4 620 463
Andel saldo: 115 512
Innfrielsesdato: 15.10.2039
Terminer pr år: 12
Rentebetingelser: 2,75%, effektiv rente 3,07%

Sikringsordning fellesgjeld

Ikke tilknyttet.

Forretningsfører

Eidsiva Økonomi
Det forutsettes at interessenter setter seg nøye inn i forretningsførers informasjon om borettslaget/sameiet før bud inngis. Vedtekter og husordensregler kan f.eks inneholde bestemmelser om vedlikehold av fellesareal, dugnader og dyrehold.

Verditakst

Utført av : Hans Petter Lindstad
Takstdato : 13.03.2020
Markedsverdi : 1 720 000,-

Ligningsverdi

Ligningsverdien er innhentet fra Skatteetaten / Altinn og gjelder for inntektsåret 2015.

Parkering

Det er romslig parkeringsplass utenfor hver firemannsbolig. For øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Oppvarming

Boligen har pipeløp (antatt teglsteinspipe fra byggeåret). Vedovn i stue. For øvrig elektrisk oppvarming.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm

Leiligheten er i byggets 2. etasje.

Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling, senest revidert 2015. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks ifølge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 fra 2012 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv omeierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Eiendomstype

Leilighet

Byggeår

1957

Etasje

2. etasje.

Tomt

Tomt eierform: Fellestomt
Tomteareal: 17728 kvm.
Beskaffenhet: Opparbeidet felles tomtearealer, beplantet med blant annet trær, busker og plen. Det er opparbeidet lekeplasser i området og gode parkeringsforhold.

På eiendommen er det tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkludert reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter.

1991/3085-1/10 26.04.1991 RETTSBOK. Jordskifterettssak nr.10/89: Grensegang for Forsvarets eiendommer på Østli. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1992/4010-1/10 26.05.1992 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. Beløp: NOK 325 245 Panthaver: FELLESOBLIGASJON FOR BORETTSINNSKUDD. LØPENR: 1522792 Prioritet etter byggelån og senere faste lån til finansieringsplan m.v. Overført fra: KNR: 0235 GNR: 196 BNR: 6 F

2003/15551-1/10 16.12.2003 BESTEMMELSE OM VEG. RETTIGHETSHAVER: KNR: 0235 GNR: 196 BNR: 22 Gjelder ikke uten videre senere fradelte parseller. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Disse erklæringene/avtalene følger eiendommen ved salg og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Eier har ikke gjennomført radonmåling. Kjøper overtar ansvaret / risikoen av for høye Radonverdier fra overtakelsen og evt. utbedringen som måtte være nødvendig.

Kort om eiendommen

Leiligheten holder normal enkel standard på overflater, innredninger og utstyr, og fremstår med noe oppussings-, og moderniseringsbehov. Kjøkkeninnredning er skiftet (ukjent år) og fremstår i funksjonell stand. Bad/wc er oppgradert på overflater og innredning (antatt tidlig 2000-tallet), dog ikke fullt ut fagmessig utført. Ytterdører er av nyere type. Vinduer er av nyere type med unntak av 3 (i 2 soverom og bad). Innvendige bærer boligen ellers noe preg av enkelt vedlikehold og uten større påkostninger de senere år.

Beliggende i etablert borettslag på Mogreina i Ullensaker kommune. Borettslaget består av 10 firemannsboliger med til sammen 40 leiligheter. Leiligheten har gode lys og solforhold, barnevennlig beliggenhet i område uten gjennomgangstrafikk.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et landlig og etablert boligområde på Mogreina i Ullensaker kommune. Området er idyllisk, preget av jordbruksområder med åker, eng, kornåkrer og skog.

Mogreina byr på gode bussforbindelser og umiddelbar nærhet til idyllisk natur. Mogreina skole ligger sentralt plassert i nærområdet og er en koselig grendeskole fra 1. til 7. trinn. Store deler av området rundt Mogreina er landskapsvernområder, der områdene ved Sandtjern er naturreservat som byr på gode rekreasjonsmuligheter. I tillegg til Sandtjern er områdene rundt Dal Skog, Majorsæter og Hovinfjellet populære turområder for innbyggerne. Om vinteren kan du nyte godt av milevis med flotte skiløyper som er en del av et større løypenett i kommunen. Elva Rissa renner ut i Hersjøen - her er det et yrende fugle- og dyreliv, flere gode badeplasser, samt gode muligheter for å prøve fiskelykken. I tillegg er det kort vei til idylliske Aurtjern med gode bademuligheter.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplasser er Østli som ligger ca. 250 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til Dal, 10 min til Råholt, 15 min til Jessheim, 17 min til Oslo lufthavn og ca. 45 min til Oslo S.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i Finn.no annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon (eventuelt din boligadresse) til den aktuelle visningsboligen. Det vil også bli skiltet med visningsskilter fra EiendomsMegler1 til annonserte visninger. Velkommen!

Innhold

Leiligheten er i 2. etasje og består av:
- Entré
- Bad/wc
- Stue
- Separat kjøkken
- 3 soverom
- Balkong utenfor stue.

I tillegg disponeres grovkjeller med boder, loftsbod på kaldtloft, felles grovvaskekjeller og sykkelbod. Felles lagringsplass i åpent kaldtloft med skråhimlinger.

Standard

Normal, enkel standard med behov for modernisering i alle rom.

Eiendom

Oppgitt areal i matrikkelen 17 728 m². Alle grensepunktene er koordinatfestet med høy nøyaktighet. Eiendommen er felles for andelseierne i borettslaget.

Eiendommen er berørt av flystøysoner i forbindelse med hovedflyplassen.

Utdrag fra boligsalgsrapport med verditakst

I bransjenorm for markedsføring av bolig samt i rundskriv fra forbrukerombudet, plikter megler å informere om vesentlig informasjon i markedsføringen, deriblant der det i tilstandsrapport fra takstmann fremkommer tilstandsgrad 2 eller dårligere.

Yttervegger, TG2:
Kjellervegger/grunnmur i betong. Øvrige yttervegger er trebindingsverksvegger. Utvendig kledning er liggende panel. Stedvis mindre setningssprekker i grunnmur. Stedvis avflassing av maling/puss på
grunnmur. Noe saltutslag/fuktoppsug nederst på grunnmur innvendig. Ytterpanel er opplyst skiftet og i 2002. Ytterkledning virker å være normalt vedlikeholdt med overflatebehandling. Konstruksjonen er ikke åpnet for inspeksjon. TG2 gis grunnet alder og isolasjonskvalitet.

Vinduer, TG2:
Vinduer med 2 lags isolerglass og malte trekarmer. Vinduer (untatt på 2 soverom og bad) samt terrassedør er skiftet i 2002 og har fabrikkmalte karmer. Vinduer i bad og 2 soverom er skiftet 1986. Fuktmerker i vindu i bad. Vinduer fra 1986 har aldringsslitasje og noe fuktmerker. Gamle kjellervinduer (fra byggeår) må påregnes skiftet, trolig i regi av borettslaget. De tilfeldige valgte vinduer som ble funksjonstestet fungerte tilfredsstillende. Alle vinduer er ikke testet ved åpning.

Trapper og ramper, TG2:
Felles trappegang m/tretrapper. Overflate/aldringsslitasje i trapper og trappeløp. Vedlikehold er påregnelig, trolig i regi av
borettslaget.

Balkong, TG2:
Tilbygget overbygget veranda (bygget i 1988) utenfor stue, ca. 17 m2. Spaltegulv og rekkverk i tre. Fuktskader i trelemmer på balkongen samt stedvis noe fuktmerker i rekkverk.

Kjøkkeninnredning, TG2:
Kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter. Laminat benkeplater med buet frontkant. Oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Kran og avløp for tilknytning av oppvaskmaskin. Ventilator. Svell og fuktskader i fronter på underskap. Ventilator har slitt bryter og avgir noe støy. Ellers ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner. Kjøkken med innredning er generelt slitt men vurderes å være i funksjonell stand.

Innvendige overflater, TG2:
Gulv: Etasjeskillere med trebjelkelag. Vesentlig vinylbelegg av varierende alder og type, 2 soverom med laminat
lagt oppå opprinnelig overflate med vaskelister i eik mot opprinnelige fotlister som er malt. Skadet belegg i hovedsoverom.
Noe fuktsvell i laminatskjøter. Observert retningsavvik/skjevheter i gulvoverflater, vurderes ikke som vesentlige. Etasjeskillere fremstår i normal forventet stand på bakgrunn av visuelle observasjoner.
Vegger/dører: Trevegger, platekledd på begge sider. Overflatebehandling: Vesentlig malt strie, panel fra byggeår, våtromsplater i bad. Finerte innerdører fra byggeår. Ubehandlet profilert tredør til bad. Normalt løpende vedlikeholdt med maling. Stedvis synlige skruehull og skjolder på overflatene. Innerdører har enkelte merker og sår.
Himlinger: Overflatebehandling: Vesentlig hvite himlingsplater/takess, gang og kjøkken med malte glatte flater, våtromsplater i bad. Skruehull, malingsflekker og noe skjolder i himlingsplter i stue. For øvrig normalt vedlikeholdt med maling.

Ledningsnett og utstyr for sanitærinstallasjoner, TG2:
Røropplegg av varierende alder og materiale. Delvis av eldre type fra byggeåret og delvis skiftet innvendig i forbindelse med skifte av kjøkkeninnredning og bad. Synlige vannrør i kobber. Synlige avløpsrør i støpejern og noe plastrør.
Varmtvannsbereder er plassert i kjøkkenbenk (benkebereder). Felles grovvaskekjeller, har ikke våtromsstandard. Det er etablert sluk i gulvet av typen gammelt støpejernsluk. Observert korrosjon stedvis på støpejernsrør i kjeller. Vann og avløpsrør fra byggeår må på sikt påregnes skiftet, trolig dels i regi av borettslaget. Baderom med sveiset vinylbelegg på gulv med oppbrett mot vegger og klemt ned i sluket som gulvmembran, våtromsplater på vegger. Innredet med dusjkabinett med dusjarmatur, klosett og servant i servantskap. Opplegg til vaskemaskin. Speilskap med belysning
Baderom, TG2: Badet har grunnkonstruksjon fra byggeåret, senere oppgradert på overflater og innredning, ukjent år. Gulvbelegg fungerer som membran på gulv og ligger klemt i sluket. Ukjent tettesjikt bak plater på vegger. Det ble rutinemessig søkt etter fukt i badeveggen med fuktindikator (MMS Protimeter) på befaringen og det var ikke unormale utslag som indikerer skjult svikt. Det dusjes i dag i lukket kabinett, noe som anses å være en god løsning for badet da det hindrer direkte vannbelastning på gulv/vegger. Normal forventet levetid for bad er 15-25 år avhengig av oppbygging og bruksbelastning. Anbefalt brukstid er mer enn 50% passert.

Garderobeskap, TG2: Aldringsslitasje.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan for "Avkjøring Sessvoll" stadfestet 21.11.1977. Eiendommen er berørt av flystøysoner i forbindelse med hovedflyplassen.

Kopi av reguleringskart og bestemmelser kan fås ved henvendelse til meglerforetaket. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Forsvarsbygg oppdragsnummer

311-20-0012

Meglers oppdragsnummer

3371200011.

Finansiering

EiendomsMegler 1 setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i SpareBank 1. Kontakt megler for mer informasjon.

Vedlegg

Tilstandsrapport datert 13.03.20.
Energimerke.
Informasjon fra borettslaget, regnskapsfører og Ullensaker kommune.

Salgsoppgave opprettet

29.04.20.

Verdivurdering

Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du vurderer å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Visning

Fellesvisninger blir annonsert på finn.no og forsvarsbygg.no. Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning utover dette.

Utleie

For utleie av boligen eller deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. planog bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Forkjøpsrett

Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett. Ansatte i forsvaret har forkjøpsrett med prioritet etter andelseierne i borettslaget. Fristen for å melde forkjøpsretten er 14 dager etter at forretningsfører/styret har fått melding om salget. I tillegg er det krav om at styret godkjenner kjøper som ny andelseier.

Avtalebetingelser

Fullt oppgjør samt omkostninger forfaller ved overtagelse.

Megler med kontaktinfo/ansvarlig

Kristin Noraker Likvern, Eiendomsmegler
M: 90 99 24 41
E: knl@eiendomsmegler1.no

Prosjektleder Forsvarsbygg

Forsvarsbygg
Knut Øyvind Østhagen

Diverse opplysninger

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke vil foreta videre utvask av boligen. Boligen overleveres som ved besiktigelse, men uten inventar. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Forsikring

Selger er selvassurandør. Kjøper anbefales å tegne fullverdiforsikring fra og med overtakelsesdagen. Blir imidlertid eiendommen ødelagt eller vesentlig skadet som følge av hendelse som selger ikke har ansvaret for før risikoovergang, faller avtalen bort.

Forbehold/annet

Eiendommen selges med forbehold om oppdragsgivers godkjennelse. Overtakelse kan skje når slik godkjennelse er gitt og kjøper har oppfylt sine forpliktelser etter avtalen.

Budgivning

Dersom De etter visningen ønsker å kjøpe eiendommen, må De snarest inngi skriftlig tilbud på eiendommen til megler, gjerne på budskjema eller brev. Budet må gi opplysninger om sannsynlig finansiering, og er bindende for budgiver. Kjøper oppfordres til å ta ovennevnte i betraktning ved budgivningen.

Tilbakemelding

Ta kontakt med prosjektleder Forsvarsbygg dersom du har spørsmål i etterkant av salget.

Salgs- og betalingsvilkår

Kjøper er gjort oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen, og at han dermed har liten kunnskap om eiendommens kvaliteter og eventuelle mangler. Kjøper må av denne grunn besiktige eiendommen nøye., og overtar denne i den stand den var ved besiktigelsen. Når det gjelder rydde- og rengjøring, vil kjøper måtte overta boligen slik den fremsto ved besiktigelse.
Kjøperen har besiktiget eiendommen. Eiendommen overtas i den stand den befinner seg i ved underskrift av avtalen ("som den er").
Avhl §3-9 fravikes imidlertid slik at kjøper ikke kan gjøre gjeldende at det foreligger skjulte mangler ved eiendommen, verken som følge av at selger ikke har oppfylt sin opplysningsplikt (avhl §§ 3-7 og 3-8), at eiendommen er i dårligere stand enn det kjøper har lagt til grunn (avhl ! 3-9, siste punktum).
Kjøper kan heller ikke påberope at det foreligger mangler i henhold til avhl §§ 4-17 og 4-18.
Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått.

Det tas forbehold om det foreligger feil i henhold til offentligrettslige krav, jfr avhl § 3-2, annet ledd.
Ved salg til kjøpere som ikke er forbruker iht avhendingsloven §1-2 3.ledd gjelder følgende:
Avhl §3-9 fravikes slik at kjøper ikke kan gjøre gjeldende at det foreligger skjulte mangler ved eiendommen, verken som følge av at selger ikke har oppfylt sin opplysningsplikt (avhl §§ 3-7 og 3-8), at eiendommen er i dårligere stand enn det kjøper har lagt til grunn (avhl ! 3-9, siste punktum). Kjøper kan heller ikke påberope at det foreligger mangler i henhold til avhl §§ 4-17 og 4-18. Avhl § 19 fravikes også, slik at den endelige reklamasjonsfristen settes til to år etter overtakelse.

Fasiliteter

Balkong/Terrasse, Peis/Ildsted, Kabel-TV, Garasje/P-plass, Fellesvaskeri

FINN-kode: 177349167
Gårdsnummer: 196
Bruksnummer: 6
Adresse: Østli 23 D
Postnummer: 2054
Poststed: Mogreina
Bruksareal (m2): 65
Bruttoareal (m2): 65
Byggår: 1957
Antall soverom: 2
Eierform: Andel
Tomtestørrelse (m2): 17728
Fasiliteter: Balkong/Terrasse, Peis/Ildsted, Kabel-TV, Garasje/P-plass, Fellesvaskeri

Beliggenhet

Kontakt

Kristin Noraker Likvern

Telefon: +47 909 92 441

E-post: knl@eiendomsmegler1.no

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.