Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Holmlia: 3-roms leilighet med oppussingsbehov. *Garasjeplass *Balkong på hele 38kvm *Varmtvann/fyring inkl.*Nær marka

Ravnåsveien 31 E

Prisantydning:

2 500 000,-

Låneverdi: 2 150 000,-

Verditakst: 2 500 000,-

Totalpris: 2 720 000,-


Postnummer/poststed

1254 Oslo

Eiendomsbetegnelse

Gnr.185 Bnr.59 Andelsnr.137 Orgnr.948167093 i Oslo kommune

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter E

Prisantydning

2 500 000

Felleskostnader

Felleskostnader pr mnd: 5.294,-
Felleskostnadene inkluderer: Varmtvann, fyring, kabel-tv, felles byggforsikring, kommunale avgifter, nedbetaling av fellesgjeld, garasje og drift av borettslaget.

Fellesgjeld

Borettslagets totale fellesgjeld: 41.397.154,- pr. 13.12.2018
Lånenummer: *OBOS01-98207618837
Type: Annuitet
Andel saldo: 152.755,-
Rest løpetid: 13 år 8 md.
Terminer pr år: 12
Rentebetingelser: 2,25%
Type rente: Flytende

Lånenummer: *OBOS02-98207618845
Type: Annuitet
Andel saldo: 30.819,-
Rest løpetid: 23 år 9 md.
Terminer pr år: 12
Rentebetingelser: 2,25%
Type rente: Flytende

Lånenummer: *OBOS03-98207727660
Type: Annuitet
Andel saldo: 36.176,-
Rest løpetid: 35 år
Terminer pr år: 12
Rentebetingelser: 2,10%
Type rente: Flytende
På dette lånet er det avdragsfrihet frem til 01.06.2019. Da kommer kostnadene til å øke med 61,- pr. mnd.
Sikringsordning fellesgjeld

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 – tolv– måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Forretningsfører

Obos
Det forutsettes at interessenter setter seg nøye inn i forretningsførers informasjon om borettslaget/sameiet før bud inngis. Vedtekter og husordensregler kan f.eks inneholde bestemmelser om vedlikehold av fellesareal, dugnader og dyrehold.

Verditakst

Utført av : Ståle Skaslien Åberg v/ 1 Takst AS
Takstdato : 28.12.2018
Teknisk (byggmassens) verdi : 1 800 000,-
Markedsverdi : 2 500 000,-
Teknisk verdi : 1 800 000,-

Ligningsverdi

Eiendommen mangler likningsverdi, dokumentet kan ikke bestilles.

Parkering

Garasjeplass i felles anlegg medfølger leiligheten. Garasjeplassen er merket med nr 5004.
Gjesteparkeringen er kun for gjester og eventuelt håndverkere som er på jobb i borettslaget. Kjøring innad i borettslaget skal begrenses til det absolutte minimum. Det er ikke tillatt å parkere inne i borettslaget. Kontroll av gjesteparkeringen og borettslagets veier og gangveier gjennomføres av P-service AS. Søknad om parkeringstillatelse sende per epost. Gå inn på pservice.no og finn søk p-tillatelse .

Dersom du har eller planlegger å kjøpe elbil og ønsker mulighet for lading i garasjen, har styret utarbeidet retningslinjer for dette. Ta kontakt med styret.

Oppvarming

Sentralvarmeanlegg med radiatorer.

Arealer og fordeling per etasje

P-rom: 75kvm, Bra: 81kvm, Bta: 87kvm

5.etasje: Entrè, bad, wc, bod, kjøkken, stue, 2 soverom og utgang til balkong på 38kvm.

Eierform

Borettslag

Eiendomstype

Leilighet

Byggeår

1984

Etasje

5. etasje.

Tomt

Tomt eierform: Eiet tomt
Tomteareal: 26528 kvm.
Opparbeidet og beplantet fellesareal med sittegrupper og lekeplasser. Trafikkskjermet og barnevennlig bomiljø.

Kort om eiendommen

Velkommen til Ravnåsveien 31 E!
Dette er en 3-roms leilighet med oppussingsbehov. Flott beliggenhet på feltet. Leiligheten har god utsikt over nærområdet, garasjeplass, balkong på hele 38kvm og er en del av et veldrevet borettslag.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populær og hyggelig boligområde på Søndre Nordstrand i Oslo kommune med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og gode servicetilbud. Området har kort vei til lekeplass, kino, bibliotek, fotballbane, alpinanlegg, Holmlia idrettshall med svømmehall og Hvervenbukta med fine bademuligheter.

Området har nærhet til treningssenter, samt Søndre Ås gård med ridesenter. Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder i Østmarka som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Av friområder i umiddelbar nærhet kan man nevne bla. Ljanselva og Grønliåsen.

Ravnåsveien 31 E har nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, Rema eller Joker.. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Holmlia senter et variert utvalg med bl.a. dagligvare, minibank, apotek, vinmonopol, mote, interiør, blomster, frisør, kafé/restaurant, lege og tannlege etc. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil med alt det innebærer av hovedstadens fasiliteter og servicetilbud.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Ravnåsen som ligger ca. 1 min gange fra boligen. Ønsker man å benytte seg av tog tar det ca. 9 minutter å gå til Holmlia stasjon, derfra bruker toget 12 minutter til sentrum. I rushtiden går det ekspress tog inn til sentrum, toget bruker da 9 minutter.

Leiligheten sogner til populære Hallagerbakken barneskole, fra boligen bruker man ca. 5 minutter å gå til skole. Skoleveien er bilfri. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Holmlia ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Eiendomsmegler1. Velkommen til visning

Innhold

- Sentralvarmeanlegg med radiatorer.
- Kort vi til offentlig kommunikasjon og butikker.
- Praktisk innvendig bod på 6kvm + utvendig bod.
- Parkering i felles garasjeanlegg og bra med gjesteparkering.
- Kort vei til idrettsanlegg for både sommer- og vintersport.
- Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.
- Kabel-TV er inkludert i felleskostnadene.
- Stor balkong på hele 38kvm!
- Leiligheten er et oppussingsobjekt og kan formes etter eget ønske!
- Styret har gjennomført flere store oppgraderinger de siste årene. Blant annet er vinduer, balkongdør og ytterdør byttet i 2018-2019. Se styrets årsberetning for årlig oversikt over arbeid i borettslaget.

Standard

Leiligheten holder normal enkel innvendig standard og oppussing bør påregnes.

Gulv:
Vinylbelegg på gulvene. Betonggulv i bod

Vinduer:
Vinduer med 2-lags isolèrglass fra 2018.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Ettgreps kjøkkenbatteri med stengeventil for oppvaskmaskin. Plass og opplegg for oppvaskmaskin. Ventilator i overskap, antatt med kullfilter. Fliser over benk.

Bad:
Høyskap og vegghengt skap med profilerte fronter. Veggmontert støpt servant og ettgreps servantbatteri. Speil og belysning. Badekar. Plass og opplegg for vaskemaskin. Baderom med fliser på gulv og vegger. Plastsluk. Innredninger har TG3 og tilstandsrapport bør leses. TG2 på øvrig installasjoner på bad.

Stue:
Stor og romslig stue med mange muligheter for innredning. Store vindusflater som gir rikelig med lysinnslipp. Utgang til balkong på 38 kvm med utsikt!

Soverom:
2 romslige soverom i leiligheten.

Eiendom

Opparbeidet og beplantet fellesareal med sittegrupper og lekeplasser. Trafikkskjermet og barnevennlig bomiljø.

Utdrag fra boligsalgsrapport med verditakst

I bransjenorm for markedsføring av bolig samt i rundskriv fra forbrukerombudet, plikter megler å informere om vesentlig informasjon i markedsføringen, deriblant der det i tilstandsrapport fra takstmann fremkommer tilstandsgrad 2 eller dårligere.
Konklusjon tilstand fra takstmann:

Innvendige dører:
Enkelte dører ble funksjonstestet for åpning og lukking. Kontroll avdekket at enkelte dører går på og kan med fordel justeres. Hakk og merker på dørblader og karmer må påregnes.
Overflater på innvendige gulv:
Vinylbelegg fra byggeår som fremstår med moderat bruksslitasje. Hakk og merker må påregnes.
Overflater innvendige vegger:
Vegger i bod fremstår som uferdige (TG2 isolert sett)
Annet fast inventar:
Garderobeskap antatt fra byggeår som fremstår som eldre men i fungerende stand. Enkelte dører ble funksjonstestet for åpning og lukking. Kontroll avdekket at dører på 1 skap kan med fordel justeres. 1 utvendig markise har knekt festet hvor man sveiver inn markisen.
Baderom:
Innredninger og utstyr fremstår med preg av bruksslitasje og alder. Servant er knust og lekker. Fester til front på badekar er knekt og front sitter ikke fast. Øvrig innredning fremstår som fungerende med moderat bruksslitasje. Tilfeldig valgte fronter ble funksjonstestet for åpning/ lukking og disse fungerte tilfredsstillende. Antatt originalt plastsluk med 4-skruers klemring. Grunnet støp tett rundt sluk kunne ikke mansjett/membran konstateres på befaringsdagen. Fall til sluk registrert. Anbefalt høydeforskjell på 25 mm mellom overkant slukrist og overkant flis ved terskel er oppnådd. Boligen har antagelig stått tom en stund, da alle vannlåser/sluk var uttørket på befaringsdagen. Dette førte til tydelig kloakklukt.
Alle vannlåser/sluk ble fylt og det antas at dette var kilden, men takstmannen var ikke der lenge nok til å si om dette var tilstrekkelig for å stoppe lukten. Enkelte fliser sprukket på vegg bak badekar. Gjennomføringer/innbygging av rør uten mansjetter fremstår som noe ufagmessig utført. Tettesjikt antatt utgått på dato.
Kjøkkeninnredning:
Kjøkkeninnredning fremstår med noe preg av bruksslitasje. Svelleskade i skjøt samt bruksmerker på benkeplate. Oppvaskkum glipper noe fra benk på en side. Dette kan føre til vanninntrengning i benkeplaten dersom overgangen ikke er tett. Tilfeldig valgte dører/skuffer ble funksjonstestet for åpning og lukking. Disse fungerte tilfredsstillende mekanisk, men enkelte fronter kan med fordel justeres.

Det vises til rapportens øvrige punkter for utfyllende informasjon.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig.
Informasjon om reguleringsplaner, kart o.l fås ved henvendelse til megler.

Forsvarsbygg oppdragsnummer

311-18-0035

Meglers oppdragsnummer

21518140

Finansiering

EiendomsMegler 1 setter deg gjerne i forbindelse med en flink finansiell rådgiver i SpareBank 1. Kontakt megler Martin Mjørud om dette.

Vedlegg

Tilstandsrapport med verdi
Energiattest
Informasjon fra forretningsfører
Informasjon fra kommunen

Verdivurdering

Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.

Vei, vann og avløp

Veien til eiendommen er offentlig. Fra eiendommen går det privat stikkledning som er koblet til den offentlige hovedledningen. Kostnader til eventuelt vedlikehold eller reparasjon av stikkledning og vannrør, inkludert grøft, bekostes av borettslaget.

Visning

Felles visninger blir annonsert på finn.no og forsvarsbygg.no. Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning hvis oppsatte tidspunkt ikke passer.

Utleie

Borettslagets vedtekter tillater utleie av boligen i inntil 3 år etter forutgående samtykke fra styret. Utleie kan først skje etter at eier har bebodd leiligheten i et av de to siste år.

Forkjøpsrett

Boligbyggelagets medlemmer har forkjøpsrett og denne avklares parallelt med salget. I tillegg er det krav om at kjøper melder seg inn i boligbyggelaget og at styret godkjenner kjøper som ny andelseier.

Avtalebetingelser

Fullt oppgjør samt omkostninger forfaller ved overtagelse.

Megler med kontaktinfo/ansvarlig

Martin Sammerud Mjørud
98010150
mm@eiendomsmegler1.no

Prosjektleder Forsvarsbygg

Skifte eiendom (megler)
Martin Sammerud Mjørud
mm@eiendomsmegler1.no
98010150

Diverse opplysninger

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke vil foreta videre utvask av boligen. Boligen overleveres som ved besiktigelse, men uten inventar. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Fra 1. januar 2014 er det krav til forsvarlige Radonnivåer på utleieboliger. Det er ikke gjennomført Radonmåling på denne boligen. Se http://www.nrpa.no for nærmere informasjon. Radonmåling må gjennomføres over en periode på minst 2 måneder i tidsrommet 15.10. - 15.4. hvert år.

Det er tillatt å ha husdyr som hund, fugl, marsvin etc. dvs. vanlige små dyr. Det er ikke tillatt å holde katt, med unntak av katt som lever i borettslaget 22. april 2010. Se bestemmelsene om dyrehold i Husordensreglene.

Andelseier kan kun eie en andel. Andelseier må selv bebo leiligheten. Kun fysiske personer kan eie andel. Kun fysiske personer kan være andelseiere med unntak av det offentlige samt arbeidsgiver, der formålet er å leie ut til ansatte såfremt dette fremkommer av vedtektene.
 

Forsikring

Selger er selvassurandør. Kjøper anbefales å tegne fullverdiforsikring fra og med overtakelsesdagen. Blir imidlertid eiendommen ødelagt eller vesentlig skadet som følge av hendelse som selger ikke har ansvaret for før risikoovergang, faller avtalen bort.

Forbehold/annet

Eiendommen selges med forbehold om oppdragsgivers godkjennelse. Overtakelse kan skje når slik godkjennelse er gitt og kjøper har oppfylt sine forpliktelser etter avtalen.

Budgivning

Dersom De etter visningen ønsker å kjøpe eiendommen, må De snarest inngi skriftlig tilbud på eiendommen til megler, gjerne på budskjema. Budet må gi opplysninger om sannsynlig finansiering, og er bindende for budgiver. Kjøper oppfordres til å ta ovennevnte i betraktning ved budgivningen.

Tilbakemelding

Ta kontakt med megler Martin Mjørud dersom du har spørsmål i etterkant av salget.

Salgs- og betalingsvilkår

Kjøper er gjort oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen, og at han dermed har liten kunnskap om eiendommens kvaliteter og eventuelle mangler. Kjøper må av denne grunn besiktiget eiendommen nøye, og overtar denne i den stand den var ved besiktigelsen. Når det gjelder rydde- og rengjøring, vil kjøper måtte overta boligen slik den fremsto ved besiktelse.

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Fasiliteter

Balkong/Terrasse, Barnevennlig, Rolig, Kabel-TV, Garasje/P-plass, Turterreng, Offentlig vann/kloakk, Utsikt, Vaktmester-/vektertjeneste, Bredbåndstilknytning

FINN-kode: 140138300
Gårdsnummer: 185
Bruksnummer: 59
Adresse: Ravnåsveien 31 E
Postnummer: 1254
Poststed: Oslo
Bruksareal (m2): 81
Bruttoareal (m2): 75
Byggår: 1984
Eierform: Andel
Tomtestørrelse (m2): 26528
Fasiliteter: Balkong/Terrasse, Barnevennlig, Rolig, Kabel-TV, Garasje/P-plass, Turterreng, Offentlig vann/kloakk, Utsikt, Vaktmester-/vektertjeneste, Bredbåndstilknytning

Beliggenhet

Kontakt

Martin Sammerud Mjørud

Telefon: +47 980 10 150

E-post: mm@eiendomsmegler1.no

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.