Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Enebolig Skul-Svends veg 1B

Skul-Svends veg 1B

Prisantydning:

3 150 000,-

Låneverdi: 0,-

Verditakst: 3 150 000,-

Totalpris: 3 150 000,-


Postnummer/poststed

8656 Mosjøen

Eiendomsbetegnelse

Gnr.103 Bnr.1854 i Vefsn kommune

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Prisantydning

3 150 000

Verditakst

Utført av : Kim Storeng
Takstdato : 10.09.2019
Teknisk (byggmassens) verdi : 3 260 000,-
Markedsverdi : 3 150 000,-
Teknisk verdi : 3 260 000,-

Ligningsverdi

Kr. 785 763,- for 2018.
Skattemessig formuesverdi er beregnet på skatteetaten.no sin kalkulator. Verdien gjelder som primærbolig.

Kommunale avgifter

Kr. 18 790,- pr. 2019 i kommunale avgifter fordelt på fire terminer i året. Avgiftene inkluderer eiendomsskatt, gebyr for vann og avløp og feiegebyr.
Kr. 4 512,- pr. 2019 i renovasjon fordelt på seks terminer i året.
Oppgitte avgifter kan være avhengig av bruk.

Avløp går via privat septiktank på eiendommen. Tømming av denne gjøres pr i dag på bestilling og en må da beregne en tømmeavgift. Kommunen er informert om at septiken ikke er registrert i kommunens systemer og slamtømming vil etterhvert bli tatt inn i de faste kommunale avgiftene. Pr. i dag er slamtømmingsgebyret kr. 546,- per kvartal. Dette vil da komme i tillegg til de oppgitte kommunale avgiftene og septiken vil da bli tømt på vanlig intervall som er to år.

Parkering

Parkering på egen eiendom og i garasje på ca. 17 m².

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med vedfyring på stue og en frakoblet oljefyr. Varmekabler på dusjrom kjeller og bad 2. etg, ellers består oppvarmingen av panelovner.

Det ligger en nedgravd oljetank på boligen nordøstlige side, det opplyses om at det trolig er en glassfibertank.

Oljefyr/oljetank: I juni 2012 vedtok Stortinget klimaforliket, og klimaforliket innebærer et forbud mot fyring med fossil energi fra 01.01.2020. I enkelte kommuner, så skal all oljefyring fases ut innen 2020. Kommunen kan gi pålegg om at det oljefyrte oppvarmingssystemet må fjernes, noe som også innebærer oljetanken. Tanker som tas ut av bruk, skal tømmes, graves opp og destrueres. Enøketaten kan gi tilskudd til å fjerne fyrkjele og tilhørende oljetank, se for øvrig nettstedet www.oljefri.no for miljøvennlige alternativer til oljefyren. Kjøper av denne eiendommen gjøres derfor oppmerksom på at han som fremtidig eier av eiendommen vil være ansvarlig for eksisterende oljetank og må innrette seg etter gjeldende regler, samt det kommende forbudet, og må selv bære kostnadene i forbindelse med dette. Ta kontakt med kommunen for nærmere informasjon.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 168 kvm, Bruksareal: 190 kvm, Bruttoareal: 216 kvm

Boligen
1.Etasje: 78 m² BRA
2.Etasje: 69 m² BRA
Kjeller: 43 m² BRA

Garasjen
Totalt 17 m² BRA

Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling, senest revidert 2015. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks ifølge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 fra 2012 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.
Areal er ikke kontrollert av megler

Antall soverom

4

Eierform

Selveier

Eiendomstype

Enebolig

Byggeår

Bolig og garasje er oppført ca. 1981 i følge Vefsn Kommune

Etasje

Boligen fordeler seg over tre etasjer.

Tomt

Tomt eierform: Eiet tomt
Tomteareal: 1067 kvm.
Beskaffenhet: Tomten er opparbeidet med innkjørsel/parkering påført singel/pukk, noe overgrodd. Ellers opparbeidet plenarealer og beplantet med store trær. Hagegjerde mot Skul-Svends veg, Storgata og Parkalleen.

Beliggenhet

Attraktivt boligområde på nordvestre side av Olderskog ca. 2,2 km sør for Mosjøen sentrum. I nærområdet er det barnefamilier, barnehager, barneskole, butikk, fotballbane, lysløype, turområder m.m. Avstand til nærmeste barneskole og nærbutikk er ca. 200 meter, barnehage ca. 600 meter. Nærmeste ungdomsskole, idrettsanlegg og svømmehall er ca. 1 km.

Adkomst

Adkomst via kommunal, asfaltert vei.

Innhold

Velkommen til denne arkitekttegnede eneboligen over to plan med delvis utgravd kjeller. Boligen ligger på hjørnetomt og har flott beliggenhet på nord-vestre side av Olderskog.

1. etasje:
P-rom: Vindfang, gang, kjøkken, stue, spisestue, vaskerom, trapperom og wc

2. etasje:
P-rom: Fire soverom, bad, wc, gang og trapperom

Kjeller:
P-rom: Dusjrom, gang og trapperom
S-rom: Matbod, bod og annet rom med sluk.

Totalt P-rom i boligen: 168 m²
Totalt S-rom i boligen: 22 m²

Dagens bruk samsvarer ikke med bygningsgodkjente tegninger. Dette gjelder innredning av dusjrom i kjeller.

Selger har selv ikke bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene.

Standard

Velkommen til denne arkitekttegnede boligen sentralt på Olderskog.

Fra vindfanget kommer du videre inn i hallen/gangen hvor det er mulig å lage gode garderobe- og oppbevaringsløsninger.
Vaskerom og toalett er lett tilgjengelig i gangen, en lur løsning dersom dere er en familien med barn.

Gangen leder videre forbi trappen til andre etasje og inn i stuen. Rommets midtpunkt er en stor og flott åpen peis i klassisk teglstein. Stuen er lun og koselig med panel i himlingen selv om stuen er ganske stor. Her er det god plass til sofagruppe, en krok til godstolen og fortsatt ha en romslig følelse i stuen. I delen av stuen nærmest kjøkkenet er det mulig å sette en stor spisestue med plass til alle du er glad i. Gulvet er lagt med parkett og denne strekker seg ut i gangen.

Kjøkkenet har dør inn fra gangen og spisestuen. Rommet har god størrelse og mulighet til å ha en frokostgruppe. Innredningen har laminerte skrog og fronter i heltre, godt med skapplass og er klargjort for frittstående hvitevarer. Innredningen har noe slitasje og trenger litt vedlikehold. Under overskapene er det montert flis på veggen og det er satt inn benkebeslag med to kummer i benkeplaten.

Første etasje har toalett og vaskerom. Gulvet på toalett og vaskerom er lagt med vinylbelegg, det er malte strier på veggene og himlingen er lagt med panel. Vaskerommet er innredet med en vegghengt utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Det står i dag også et tørkeskap her, men tilstanden på dette er ikke kjent. På toalettet er det en vegghengt servant og gulvmontert toalett. Toalettet renner hele tiden og er nok klart for utskifting.


I andre etasje ligger tre soverom som perler på snor og det fjerde soverommet ligger innerst til venstre. Rommene har fin størrelse og her ser man det arkitektoniske med boligen som har utradisjonell størrelse på vinduene. Alle soverommene har ulike typer belegg på gulvet, malte plater på veggene og panel i himlingen.

På badet i andre etasje er det badekar og en stor baderomsinnredning. Innredningen har hvite, profilerte fronter og heldekkende servant. Det er et høyskap, to overskap og veggmontert speil med overlys. Toalettet i andre etasje ligger i et eget rom og har filtvinyl på gulvet, malte plater på veggene og panel i himlingen. Her er det også montert en vegghengt servant.

Garasjen
Garasjen er enkel og uisolert. Den har leddport i metall som åpnes ved hjelp av motor.

Radon
Det er gjort tiltak i grunnmuren mot forhøyede Radonverdier. Se vedlagt rapport fra 2016.

BYGGEMÅTE I HENHOLD TIL TILSTANDSRAPPORT
Frittliggende arkitekt tegnet enebolig med 4 stk soverom, boligen er oppført over to plan pluss kjeller og kaldloft, totalt 190 m². Frittstående garasje på 17 m².

Bygningene ble oppført i 1981. Boligen er fundamentert med såle av betong. Ukjent grunn, men trolig av leire og grus.
Ringmur av Leca og plate på mark på deler av stue. Støpt gulv, ukjent isolering og murte Leca blokker med pusset inn og utside. Yttervegger av bindingsverk antatt isolert med 10 cm + 5 cm mineralull, dette er 5 cm mer enn etter datidens standard. Utvendig er det malt stående tømmermannskledning fra byggeår.

Saltak konstruksjon med sperrer opplagt på yttervegger og limtre langs møne, tekket med betongtakstein. Undertak av vafleks og huntonittplater. Tekking består av profilerte betong takstein fra byggeår. Vindski bord og vannbord av tre. Konstruksjon til kaldloft er isolert med 15 cm mineralull og sydde 5 cm matter. Adkomst til kaldloft via loftsluke i gang.

Vinduer med rammer/karmer av tre med 3-lags isolerglass fra 1981/82, unntatt et vindu i kjeller som har 2-lags isolerglass fra byggeår. Vinduer mot nordvest er byttet i 2017 og består av rammer/karmer i malt tre med 2-lags energiglass.

Ytterdør med karm i tre og malt heltre dørblad med 2-lags isolerglass, fra byggeår. Ytterdør på vaskerom med karm i tre og heltre dørblad med panelt inn/utside, fra byggeår. Terrassedør på stue med ramme/karm i tre og 2-lags isolerglass, fra byggeår. Balkongdør på loft med ramme/karm i malt tre med 2-lags energiglass, byttet i 2017.

Garasje
Garasjen er fundamentert med ringmur og støpt plate på terreng. Vegger av uisolert bindingsverk, utvendig kledd med stående tømmermannskledning. Saltakkonstruksjon av prefabrikkerte takstoler, undertak av su-plater, tekket med betongtakstein.

Utdrag fra boligsalgsrapport med verditakst

I bransjenorm for markedsføring av bolig samt i rundskriv fra forbrukerombudet, plikter megler å informere om vesentlig informasjon i markedsføringen, deriblant der det i tilstandsrapport fra takstmann fremkommer tilstandsgrad 2 eller dårligere.

Feil og mangler ihht tilstandsrapport
Utvendig;
Ingen tegn til sviktende fundamentering. Ved plate på mark er det innmontert ventilasjon (tiltak som er gjort ved forhøyet verdier av Radon). Sprekker og riss i ringmur.

Taket: En del mose på takstein. Tekking fra byggeår og har nå oppnådd halvparten av antatt levetid for betongtakstein. Det er noe råte på vindski bord og vannbord. Deler av luftehatt mangler (toppen av avluftning for kloakk). Noen utettheter rundt pipehatt, synlige merker på kaldloft og i himling i 2.etg. Mot sørøst er nedløpsrør skadet og videre rør i terreng er tett.

Vegger mot grunn: Mot sørvest er puss løsnet og leca blokker vises (puss løsnet). Saltutslag på vegger. Noen riss/sprekker, usikkert om disse er gjennomgående. Kledningen har mye tørkesprekker og bærer preg av lite overflatebehandling. Råte i kledning over vindu mot sørvest og sørøst.

Vinduer: Vinduene som er fra byggeår har oppnådd antatt levetid og kommende glasspunkteringer må påberegnes. Et vindu på soverom mot sørøst har defekt låsemekanisme. Vindu på bad tetter ikke, def. mekanisme. Stuevindu er punktert. En god del tørkesprekker utvendig på vinduene.

Utvendige dører: Ytterdør på vaskerom tetter dårlig. Tørkesprekker i ytterdører og terrassedør. Trapp ved hovedinngang og vaskerom har bare ensidig rekkverk og ved terrasse mangler det rekkverk. Krav til rekkverk på begge sider. Ikke rekkverk på trapp ved terrasse. Platten har store skjevheter og er slitt. Kledning på innside av rekkverk er meget slitt.

1. etasje
Kjøkken: Noen svellskader i vaskeskap og skrogside ved komfyr plass. En god del slitasje på fronter.

Vaskerom: Det er foretatt kontroll av fallforhold på våtrom ved hjelp av en punktlaser. Noe svakt fall til sluk, dog høy terskel mot tilstøtende rom ca. 53 mm og 70 mm til ytterdør. Det anbefales å montere mekanisk ventilasjon. Tg settes grunnet alder og naturlig ventilasjon.

Toalett: Toalett renner hele tiden, eldre modell trolig fra byggeår.

Ved innvendig trapp er det er åpninger over 10 cm på rekkverk og balustere, forskriftskrav tilsier maks 10 cm. Knirk i innvendig trapp, mye knirk i trapp til kjeller.
Til dels stor slitasje på parkettgulv og vinylbelegg.

2. etasje
Bad: Det er foretatt kontroll av fallforhold på våtrom ved hjelp av en punktlaser. Noe svakt fall til sluk ca. 10 mm, dog høy terskel mot tilstøtende rom ca. 5 cm. Plastsluk, ingen synlig membran. Det anbefales å montere mekanisk ventilasjon. TG settes grunnet alder og naturlig ventilasjon.

Innvendige overflater: Noen riss i hjørner, betraktes som normalt. Skade i hjørne over dør på soverom mot sørøst.

Kjeller
Kjellervegger: Maling er stedvis avflasset og noe saltutslag mot yttervegg. Saltutslag på yttervegger hovedsakelig mot vest noe som indikerer på kapillært fukttrekk eller svekket drenering.

Dusj-rom: Det er foretatt kontroll av fallforhold på våtrom ved hjelp av en punktlaser. Noe svakt fall til dusjkabinett, ca. 15 mm, dog høy terskel mot tilstøtende rom 40 mm. Lokalt fall er ikke kontrollert grunnet manglende adkomst. Noe saltutslag i fuger. Det anbefales å montere mekanisk ventilasjon.

VVS: Bereder på 38 år, må nok byttes innen få år. Utvendige rør er ikke vurdert. Det bemerkes at rørledninger nærmer seg halvparten av forventet levetid.

Ingen brannvarsler i kjeller

Feil og mangler i henhold til egenerklæring:
Det har vært vannlekkasje mellom 1. og 2. etasje. Tak er skiftet og vann er koblet på igjen. Oljetank ligger enda nedgravd i hagen. Hette på takutlufting fra kloakken er rustet.

Ferdigattest

Det foreligger godkjente bygningstegninger datert 30.09.80.

Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen eller garasjen iflg. kommunen. Jf. plan- og bygningsloven § 21.10, 5 ledd utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til blant annet bolig. Området er regulert i reguleringsbestemmelsene for Skogsvegen, stadfestet 02. juni 1983.

Ca. 313 m² av tomten er i følge reguleringsplanen vegareal.

Forsvarsbygg oppdragsnummer

311-19-0055

Meglers oppdragsnummer

13191818

Vedlegg

Tilstandsrapport, datert 10.09.19
Egenerklæring, datert 14.06.19
Rapport Radonmåling
Energiattest
Godkjente bygningstegninger
Matrikkelbrev
Reguleringsplankart
Reguleringsbestemmelser for Skogsvegen

Vei, vann og avløp

Offentlig vei og vann. Avløp er tilknyttet offentlig avløp via privat septiktank. Etter informasjon gitt fra driftstekniker fra Forsvarsbygg må det ringes til kommunen for tømming, de har det ikke registrert tank på denne eiendom i sitt system og det betales pr. i dag ikke tømmeavgift ved kommunale avgifter. Kommunen er informert om den manglende registreringen av septiken.

Visning

Felles visninger blir annonsert på finn.no og forsvarsbygg.no. Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning utover dette.

Utleie

For utleie av boligen eller deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Avtalebetingelser

Fullt oppgjør samt omkostninger forfaller ved overtagelse.

Megler med kontaktinfo/ansvarlig

Sissel Valåmo
Regionleder / Eiendomsmegler MNEF
E-post: sissel.valaamo@eiendomsmegler1.no
Tlf: 481 74 799

Prosjektleder Forsvarsbygg

Randi K S Gotliebsen
Prosjektleder
Salg og eiendomsutvikling

Tlf: 468 70 400
Mobil: 99 43 12 22

Diverse opplysninger

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke vil foreta videre utvask av boligen. Boligen overleveres som ved besiktigelse, men uten inventar. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Forsikring

Selger er selvassurandør. Kjøper anbefales å tegne fullverdiforsikring fra og med overtakelsesdagen. Blir imidlertid eiendommen ødelagt eller vesentlig skadet som følge av hendelse som selger ikke har ansvaret for før risikoovergang, faller avtalen bort.

Forbehold/annet

Eiendommen selges med forbehold om oppdragsgivers godkjennelse. Overtakelse kan skje når slik godkjennelse er gitt og kjøper har oppfylt sine forpliktelser etter avtalen.

Budgivning

Dersom De etter visningen ønsker å kjøpe eiendommen, må De snarest inngi skriftlig tilbud på eiendommen til megler, gjerne på budskjema eller brev. Budet må gi opplysninger om sannsynlig finansiering, og er bindende for budgiver. Kjøper oppfordres til å ta ovennevnte i betraktning ved budgivningen.

Tilbakemelding

Ta kontakt med prosjektleder Forsvarsbygg dersom du har spørsmål i etterkant av salget.

Salgs- og betalingsvilkår

Kjøper er gjort oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen, og at han dermed har liten kunnskap om eiendommens kvaliteter og eventuelle mangler. Kjøper må av denne grunn besiktige eiendommen nøye., og overtar denne i den stand den var ved besiktigelsen. Når det gjelder rydde- og rengjøring, vil kjøper måtte overta boligen slik den fremsto ved besiktigelse.
Kjøperen har besiktiget eiendommen. Eiendommen overtas i den stand den befinner seg i ved underskrift av avtalen ("som den er").
Avhl §3-9 fravikes imidlertid slik at kjøper ikke kan gjøre gjeldende at det foreligger skjulte mangler ved eiendommen, verken som følge av at selger ikke har oppfylt sin opplysningsplikt (avhl §§ 3-7 og 3-8), at eiendommen er i dårligere stand enn det kjøper har lagt til grunn (avhl § 3-9, siste punktum).
Kjøper kan heller ikke påberope at det foreligger mangler i henhold til avhl §§ 4-17 og 4-18.
Avhl § 19 fravikes også, slik at den endelige reklamasjonsfristen settes til to år etter overtakelse. Det tas også forbehold om det foreligger feil i henhold til offentligrettslige krav, jfr avhl § 3-2, annet ledd.

Fasiliteter

Peis/Ildsted, Barnevennlig, Sentralt, Garasje/P-plass

FINN-kode: 159873387
Gårdsnummer: 103
Bruksnummer: 1854
Adresse: Skul-Svends veg 1B
Postnummer: 8656
Poststed: Mosjøen
Bruksareal (m2): 190
Bruttoareal (m2): 168
Byggår: 1981
Antall soverom: 4
Antall rom: 5
Eierform: Eier (Selveier)
Tomtestørrelse (m2): 1067
Fasiliteter: Peis/Ildsted, Barnevennlig, Sentralt, Garasje/P-plass

Beliggenhet

Kontakt

Sissel Valåmo

Telefon: +47 481 74 799

Telefon: +47 481 74 799

E-post: sissel.valaamo@eiendomsmegler1.no

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.