Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Fysisk miljø

Image "80477_146_03_a.jpg" without description

Sundbrygga, inv.nr. 0801.

Image "80477_146_04_a.jpg" without description

Vindusdetalj i inv.nr. 0029 (buevindu).

Husvik etablissement ligger i et til dels sterkt kupert og skrånende terreng nord for Drøbak sentrum. Her ligger bevart et omfattende nett av eldre fortifikasjoner, som blant annet omfatter kanonstillinger, kommandoplass, observasjonsposter, løpegraver og bunkere. Disse er både fra etableringen og fra den tyske videreutviklingen under okkupasjonen. Husvikbatteriet er bevart med standplasser (uten kanoner) og overdekket kommandoplass. Kopåsbatteriet fremstår i den skikkelse det fikk få år etter krigen, med unntak av kanon 1 og 4 som er fjernet.

Blant annet står et platekledt ammunisjonsskur fra 1893 ved et tredepot fra 1915. Depoet har interessante detaljer som originale, dobbeltbuede vinduer med jernsprosser.

Ved sjøen står flere eldre bygninger, blant annet Angellgården og et naust. Denne bebyggelsen knytter seg til det kystkulturmiljøet som også Drøbak er en del av. Noen bygninger fra etablissementets første periode står i områder som ligger høyere og mer tilbaketrukket fra sjøen og ved Vindfangerbukta.

Fant du det du lette etter?