Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Fysisk miljø

Orografstasjonen er plassert på en trebar høytliggende knaus, øst for Oslofjorden mellom Son og Emmerstadbukten. Stasjonenen ligger i et ubebygget område. Sikten rett mot sjøen er delvis gjengrodd, men siktlinjene er fortsatt åpne både sydover og nordover mot Oscarsborg.

Etablissementet omfatter én observasjonspost, som dels er sprengt ned i fjellet og dels er bygget i betong. Fronten er vendt mot fjorden. Bygningen har en ca. 20 cm høy observasjonsåpning langs tre av byggets sider. Disse åpningene er utstyrt med metallskodder som fortsatt er intakte. På østveggen er den originale tredøren bevart. Inne i bygget står det en vedovn. Tekniske installasjoner er ellers fjernet. Bygningen er godt bevart med flere viktige detaljer intakt. Takets tjærepapp er reparert i senere tid.

Fant du det du lette etter?