Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Historikk

1940–45: Leiren etablert av tyskerne og benyttet som U-båtforlegningsleir i tilknytning til ubåtbunkerne Dora I og II på Trondheims havn.

1940–43: Planarbeidet skjedde i regi av Organisation Todt, mens byggearbeidene hovedsakelig ble utført av norske firmaaer. Byggevirksomheten var særlig stor i krigens første år. Leiren aldri fullført.

1945: Anlegget overtatt av Den norske marine rett etter den tyske kapitulasjonen og har senere vært i militær bruk.

Etterkrigstiden: Mindre deler av leirområdet solgt, bl. a. dagens tilgrensende areal med blokkbebyggelse, samt to av bygningene som inngår i den vifteformede delen av reguleringsplanen. Gateløpet ved disse to bygningene er i dag gjensådd med gress og omgjort til hage. Resten av den buede veien er i behold.

1960- og -70-årene: Oppført boliger i øvre del av leiren.

Ultimo 1980-årene: Offisersmessen som hadde vært utleid til Kunstskolen i Trondheim ble revet, og Tordenskjold barnehage reist i nærheten.

1995: Persaunet leir var standkvarter for forskjellige militære avdelinger. Deler av leiren fungerete som forlegning og kontorer, mens andre deler stod tomme.

2007: Fortsatt militær tilstedeværelse på Persuanet, men store deler av leiren er solgt til kommunen og til privatpersoner.

Fant du det du lette etter?