Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Fysisk miljø

Bygningen ligger ved siden av det tidligere militære laboratoriet på Kalvskinnet som er administrativt fredet og overdratt til Statsbygg. Regimentsjefsboligen er bygget på restene av de gamle forsvarsverkene langs Nidelven. Kalvskinnet har flere opprinnelige militære bygninger, men de fleste er i dag overdratt til andre offentlige institusjoner.

Regimentsjefsboligen er utført i stram, barokk-klassisistisk stil med en klar symmetrisk oppbygging. Veggene er flatpussede med framtrukne inngangspartier, med trukne fuger i pussen på hovedfasaden og kvaderimitasjon på hjørnene. Det valmede taket har pulttak på midtpartiet av hovedfasaden. Hagefasaden derimot er utstyrt med tre små arker på midtpartiet og to framtrukne større arker på takets ytterkanter. På kortsidene ses to små arker med saltak.

På hagesiden ligger et større område ned mot elven med rester etter hageanlegget som ble anlagt ved oppføringen.

Bygningen har en relativt høy grad av opprinnelighet i eksteriøret. Innvendig er det derimot gjort en del endringer. Flere vegger har fått imitert panel eller platekledning. På de fleste gulv er det lagt vinyl, tepper eller parkett. Det opprinnelige panelet er imidlertid flere steder bevart under det nåværende. I trapperommene og gangene er flere elementer fra den opprinnelige innredningen intakt. Helhetsinntrykket er imidlertid at det originale interiøret er borte.

En dobbeltgarasje oppført øst på området i 1989–90 er tilpasset hovedbygningens form.

Fant du det du lette etter?