Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Bakgrunn for prosjektet

Vi er i gang med prosessen med å utvikle et fleksibelt og mobilt byggekonsept for å oppnå økt bærekraft og kampkraft i Forsvaret. Prosjektet er finanisert med midler fra Innovasjon Norge. 

Lenke til videoinvitasjon.

Våre eiendommer, bygg og anlegg er en avgjørende innsatsfaktor for Forsvarets aktivitet, både i fredstid og i krise og krig. Endringer i trusselbildet, samt økt alliert trening og øvelser i Norge, skaper behov for at vi er i stand til å etablere og dekomponere bygg og anlegg med varierende funksjoner raskt og effektivt på nye plasser. Økt kriseberedskap stiller krav til fleksibilitet i bygningsmassen for å møte oppdukkende behov.

Gjennom dette innovasjonspartnerskapet ønsker vi å utvikle fleksible og mobile løsninger for fremtidens bygg- og anlegg for å sikre en mer robust endringsevne i porteføljen, samt en raskere og mer effektiv planlegging og gjennomføring av prosjekter.

Vi gjennomfører prosjektet gjennom et innovasjonspartnerskap. Prosjektet er tildelt 15 millioner kroner fra Innovasjon Norge. Pengene er en del av en større satsing som skal løse store samfunnsutfordringer.

Les mer om prosjektet også hos Innovative anskaffelser. 

Innovative anskaffelsers artikkel om prosjektet: Utvikler fremtidens byggekonsept

 

 

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.