Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Mekatronikkingeniøren Hedda

-Jeg synes det er fint å bidra til forsvaret av Norge, og føle at jeg er med å bygge den forsvarsevnen vi har. 

– Noe av det første jeg var med på i den nye jobben min, var å bli satt på en snøskuter og kjøre 25 mil inn i det vi søringer ville kalle veldig ulendt terreng. Vi kjørte langs grensa til Russland for å sjekke tilstanden på ei hovedtavle. Det var utrolig spennende, og jeg stortrives med litt utfordringer, sier nyansatt prosjektleder vedlikehold i Forsvarsbygg i Kirkenes, Hedda Bjørkholen.

Ved Høybuktmoen leir i Kirkenes jobber Hedda og fagmiljøet for drift og vedlikehold med å holde bygningsmasse og infrastruktur som boliger, kontorbygg og operative anlegg i stand. Det er en jobb der hun får bruk for kunnskap om mange fagområder. Det er også en jobb som gir mening.

- Vi ivaretar Forsvarets behov, slik at Forsvaret alltid har det de trenger for å ta vare på landet vårt i fred, krise og krig, sier Hedda. 

Ansvar for en rekke vedlikeholdsprosjekter

Hedda kommer fra Rena og er utdannet mekatronikkingeniør fra Universitetet i Agder. Utdannelsen kombinerer mekanikk, elektronikk og datateknikk og passer derfor veldig godt for jobben i Forsvarsbygg. Før Hedda kom til Forsvarsbygg har hun arbeidserfaring som prosjektleder for drift og vedlikehold i Mesta og som prosjektleder Engerdal kommune. Nå for tiden har Hedda ansvar for en rekke prosjekter langs grensa.

– Jeg har ansvar for alle typer forskjellige vedlikeholdsprosjekter. Alt fra ren infrastruktur til utskiftning av elektronikk, og alt det som må gjøres i det daglige for å opprettholde den infrastrukturen og bygningsmassen som Forsvaret i dag bruker, sier Hedda.

Å være prosjektleder handler mye om å koordinere, motivere og strukturere folk og oppgaver – og ikke minst kunne være «hands on» der det skjer. I Forsvarsbygg er mange fagfelt samlet under ett tak og vi jobber mot et felles mål og det viktige samfunnsoppdraget vi har. Hos oss finner du alt fra elektrikere og tømrere, fagingeniører på alle felt, advokater, arkitekter, eksperter på kulturminnevern og sikring av bygg, historikere og arkeologer.

Avstander og vær krever kreativitet

Nord i Norge kan det være værhardt. Det er store avstander og iblant utfordrende forhold som gjør at noe tar lenger tid å få ordnet enn normalt.

– Når vi må være kreative for å få løst oppgaven, er det gull å ha så mange mennesker med ulik kompetanse på laget. Vi finner som regel de gode løsningene Forsvaret trenger når vi tenker sammen. Prosjektene vi jobber med er ofte særegne med tanke på lokaliseringen og bygningsmassen. Vi er avhengig av snøskuter, sekshjulinger og noen ganger bruker vi helikopter for å få utført oppdraget vårt. Det er en variert og spennende hverdag som passer godt for meg som er litt eventyrlysten, avrunder Hedda.

Fakta

Stilling: Prosjektleder vedlikehold hos Forsvarsbygg.

Lokasjon: Høybuktmoen leir i Kirkenes og langs den 20 mil lange grensa mot Russland.

Oppdrag: Små og mellomstore vedlikeholdsprosjekter ved eiendom, bygg og anlegg som Forsvaret bruker.