Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Områdeinformasjon Akershus

Forsvarsbygg forvalter festningene på vegne av Staten. Vi har ansvar for å holde festningene åpne og tilgjengelige for publikum. Vi tilrettelegger for utvikling i samarbeid med sivile aktører som bidrar med mange av opplevelsestilbudene.

Akershus festning er både et nasjonalt monument, Forsvarets hovedsete og et levende byområde.

Akershus festning har status som nasjonalsymbol på grunn av sin århundrelange historie som sete for konge- og statsmakt. Renessanseslottet Akershus Slott med kongelig mausoleum er blant Norges aller mest verdifulle kulturminner.

Festningen er i dag hovedsete for Forsvaret, med Forsvarets ledelsesbygg som sentral funksjon. Kulturvirksomheten i Forsvaret spiller en viktig rolle som bevarer og formidler av norsk historie og kulturarv. Akershus festning er arena for militærkulturelle arrangementer og Forsvarets hovedmarkeringer i forbindelse med militære merkedager.

Akershus indre festning spiller også en viktig rolle som attraktivt rekreasjonsområde og grønn lunge i sentrum av Oslo, omgitt av noen av landets mest ekspansive byutviklings-områder. Forsvarsbygg samarbeider nært med Forsvaret, Oslo kommune og ledende aktører i området. Tilbud om rekreasjon og opplevelser for publikum er viktig, både for byens befolkning men også for tilreisende.

Ta kontakt

Hanne Berg

Festningsforvalter Akershus festning

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.