Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Omvisning

De verdalske befestninger kan oppleves via en spennende tursti gjennom historisk landskap med brusende elvestryk, frodig vegetasjon og steile fjellvegger.

Stien starter med ei hengebru over elva Inna. På nordsida går stien inn i granskog. Etter at du har passert gapahuken ved elvebredden, går den over i et flomområde med frodig blandingsskog og særdeles rik vegetasjon – en trøndersk urskog med blåbærlyng og meterhøye bregner.

Etter å ha forsert hengebrua over Seterbekken, deler stien seg i to. Den nordre leia fører opp til Nordre Galleri.

Den søndre leia følger elvebredden enda et stykke før ei ny bru tar deg over elva igjen. Stien følger riksveg 72 ca 300 meter før du krysser vegen ved foten av trappa som fører opp til Søndre Galleri. Trappa følger den opprinnelige traseen. I forbindelse med utvidelse av riksvegen i 1960-åra ble den nederste delen sprengt vekk. Denne delen av trappa er helt ny, men etter noen meter kommer man til steintrappa fra tiden før første verdenskrig.

Image "verdalske-510px.jpg" without description

De siste 12 – 15 meterne må du klatre opp en nesten loddrett leider. Den gang festningen var i bruk, hadde man ikke leider med sikkerhetsbøyle slik som i dag. Da måtte den siste biten forseres ved hjelp av en taustige. Det fortelles at enkelte av rekruttene måtte ha spesialtrening før de greide å forsere denne strekningen.

Omvisning

Omvisning i Søndre galleri etter avtale med Venneforeningen:

Facebook – De Verdalske Befestninger – eller på telefon/e-post:

Ola Schjei tlf.: 976 96 669
Roald Veimo e-post: roald.veimo@gmail.com

Omvisning / Tour

Søndre galleri 
Kontakt Venneforeningen for omvisning:
Ola Schjei tlf.: 976 96 669 eller
Roald Veimo e-post: roald.veimo@gmail.com


Nordre galleri
 
Midlertidig stengt for vedlikehold og fjellsikring


Blokkhuset

Åpent
Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.