Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Praktisk informasjon

Åpningstider

Festningsområdet på Karljohansvern er åpent hele døgnet.

Museer, serveringssteder, utstillinger og butikker har egne åpningstider som varierer. Se mer info om åpningstider og tilbud hos aktørene som holder til på Karljohansvern.

Priser

Det er gratis inngang til festningsområdet. Museer, konserter, arrangementer, festivaler og lignende har egne billetter og priser.

Hvordan komme seg til Karljohansvern?

Med bil
For å komme til Karljohansvern fra Oslo eller sørfra, ta av fra E 18 og følg skiltene til Horten. Herfra følger du skiltene til Karljohansvern. Når du kommer over broa ved kanalen er du på Karljohansvern (for parkering se Parkering). 

Parkering
Det er gratis parkering på angitte plasser, for eksempel parkeringsplassen ved festningsområdet Kulturverftet, ved Kommandørkaptein Klincks vei. . Parkeringsplassen er regulert mandag – fredag kl 8-15 med parkering inntil 3 timer, kveld og helg er det fri parkering. Plassen har en egen parkeringssone for beboere som ikke er tilgjengelig for publikum.

Kulturverftet (innenfor murene), er bilfritt og det er innkjøring forbudt og parkering forbudt. Tillat for nyttekjøretøy å kjøre inn for vareleveringer.

Festningsområdet

Kart
Se kart over området i Google maps

Toaletter
Museene og spisestedene på området har egne toaletter for sine besøkende. Museene har også toaletter for bevegelseshemmede.

Universell utforming
Området på Karljohansvern er for det meste flatt og har enkel framkommelighet. Veiene har asfalt eller grus. Det er god tilkomst til badeplassene, men det er ikke tilrettelagt med ramper ut i sjøen.

Ferdsel og sikkerhet
Karljohansvern er en festning med nærhet til vannet. Utvis forsiktighet langs brygger, og pass på barna.

Vis hensyn
Karljohansvern er et fredet nasjonalt kulturminne og vi ber alle utvise hensyn til omgivelsene med bygninger, ruiner, monumenter og parkanlegg. Gressplenene er til for å brukes. Vær snill med trærne våre.

Avfall
Kast søppel i søppelkassene og kildesorter der det er mulig.

Ha med hund
Hold hunden din i bånd. Det er båndtvang hele året.

Grilling
Det er forbudt med grilling og åpen ild året rundt.

Droneflyging
Det er forbudt å fly drone på og over militære områder på Karljohansvern.

Camping
Det er ikke tillatt å campe noe sted på festningsområdet. Campingplasser i nærområdet finnes på Løvøya, Borre og Rørestrand. I Horten sentrum finner du bobilparkering i havneområdet.

Bading
Karljohansvern byr på fine badeforhold på Vollen.

Hva skjer på festningen nå?
Se alle aktuelle arrangementer på festningens Facebookside.

Besøksadresse
Karljohansvern er et stort området som strekker seg over ca 2 km. Kulturverftet med museer og kulturverksteder har hovedinngang ved Kommandørkaptein Klincks vei.

Finn Karljohansvern i Google Maps

Kontakt oss

Forsvarsbygg servicesenter

Kontakt festningsforvalter for henvendelser om festningens forvaltning, utleie av kulturarena og lignende. 

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.