Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Åpningstider og praktisk informasjon

Åpningstider
Fortet har unike forekomster når det gjelder biologisk mangfold. Derfor er område i utgangspunktet stengt for publikum. Guidede turer for større grupper kan bestilles i høst- og vårhalvåret. Oddane fort er stengt for omvisning i sommermånedene juni, juli og august.

Priser
Kostnad for forhåndsbestilte guidede turer avklares i hvert enkelt tilfelle.

Hvordan komme seg til Oddane fort?
Følg enten FV 301 fra Stavern mot Nevlunghavn eller FV 302 fra Larvik til Nevlunghavn. Ved Søndersrød knyttes begge veiene til Brunlanesveien med nr 2970. Følg deretter skiltingen mot Oddanesand Camping. Fortet ligger i forlengelsen av campingplassen.

Parkering
Etter avtale

Fortsområdet
Alle militære bygninger og installasjoner er per i dag i statens eie. Grunnen og øvrige bygninger er privat eie. Se øvrige sider for utfyllende informasjon og historie.

Kart
Se kart over området i Google maps

Toaletter
Under guidede turer gis det tilgang til toaletter i befalsmessa. Det er ikke HC-toalett.

Rullestol
Området er ikke tilrettelagt for funksjonshemmede med vanskelige forhold for rullestol. Kun småstrekninger av eksisterende veistruktur kan benyttes.

Ferdsel og sikkerhet
Fortet ligger i et kupert og vakkert kystlandskap, men anlagte løpegraver og andre installasjoner utgjør potensielt farlige områder. Godkjente guidede turer har egen turleder som fører an på trygge områder. Hele anlegget er gjerdet inn, slik at sikkerheten blir ivaretatt og unødig ferdsel ikke forekommer.

Vis hensyn
Oddane fort er et viktig kulturminne, og skal tas godt vare på for kommende generasjoner. I tillegg til forsvarsverkene og bygningene finnes botaniske, zoologiske og geologiske forekomster som er enestående siden området som har vært avstengt over lang tid. Derfor er det viktig at du som oppholder deg her har respekt for bygningene og området.

Avfall
Opplevelsen av å være på et unikt sted kan fort ødelegges av forsøpling og utilsiktet skadeverk. Kast søppel i søppelkassene.

Ha med hund
Hold hunden din i bånd. Det er båndtvang hele året.

Grilling
Det er helårs forbud mot blåbrenning og bruk av griller. 

Droneflyging
Det er forbudt å fly drone på og over festningsområdet.

Medbrakt alkohol
Det er forbudt å nyte medbrakt alkohol.

Guiding og omvisning
Anlegget ligger på privat grunn, og det er grunneier som holder guidete rundturer etter avtale med større grupper. Oddane fort er stengt for omvisning/guidede rundturer i sommermånedene juni–august. På høst- og vårhalvåret kan vi etter forespørsel gjennomføre guidede rundturer for organiserte grupper på 10–20 personer. Turen tar cirka 1–1,5 timer. 

Rundturer til eks-tyske anlegg
I samarbeid med utgiverne av boken «Den kalde krigen og Vestfold» arrangerer vi rundturer til ulike eks-tyske anlegg i Vestfold, deriblant Oddane fort. Det er én tur om våren og én tur om høsten.
For informasjon om disse, besøk Facebooksiden «Den kalde krigen og Vestfold»

For å avtale en guidet rundtur på Oddane fort, ta kontakt med festningsforvalter Trond Bergan. 

Besøksadresse
Oddane fort
3296 Nevlunghavn

Finn Oddane fort i Google maps

Kontakt oss

Forsvarsbygg servicesenter

Kontakt festningsforvalter for henvendelser om festningens forvaltning eller for omvisning. 

 

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.