Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Basen for Redningshelikoptertjenesten på Bodø lufthavn bygges om for å ta imot nye helikoptre

Nylig undertegnet Forsvarsbygg kontrakt med den lokale entreprenøren Fauskebygg As. Oppgraderingen av den eksisterende basen starter denne uka, vil ta ett år, og kontraktssummen er på cirka 35 millioner kroner.

–Forsvarsbygg skal på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet (JD), planlegge, bygge og drifte lokasjonene for redningshelikoptertjenestens nye helikoptre «SAR Queen». Nå skal vi oppgradere den eksisterende basen, slik at den kan ta imot  nye helikoptre fra høsten 2022, og vi er glade for å få Fauskebygg AS med på laget, uttaler totalprosjektleder Svein Solli i Forsvarsbygg. Edmund Solberg Løvlund i Forsvarsbygg er prosjektleder.

 

Gode, funksjonelle bygg som styrker et viktig samfunnsoppdrag
Solli fortsetter: –Redningshelikoptertjenesten gjør en kjempeinnsats for oss alle. Over hele landet. Da trenger de gode bygg, og det er vår jobb å få disse på plass, sier han. Blant annet skal et nytt tilbygg på plass, slik at vi bedre får utnyttet dagens hangarer. Til sammen tre helikoptre skal kunne operere fra Bodø, og basen skal være operativ under hele byggeperioden.

Arbeidene omfatter et kompakt frittstående tilbygg på en etasje, ombygging i eksisterende hangar og utomhusarbeider.

 

Det nye tilbygget inneholder treningsrom for 330 skvadron, garasje for legebil og garderober. Det eksisterende bygget og utomhusarealene skal oppgraderes for å kunne drifte de nye helikoptrene.

 

Lokal entreprenør
–Vi ønsker å takke for tilliten vi har fått fra Forsvarsbygg med ombygging av 330 skvadronen sin base i Bodø. Vi har hatt gleden av å samarbeide med Forsvarsbygg ved flere anledninger, og ser fram til et nytt og godt samarbeid på dette prosjektet, uttaler Ørjan Valle som er daglig leder i Fauskebygg AS i en kommentar.

 

Store investeringer over hele landet
Redningshelikoptertjenesten får nye moderne redningshelikoptre, AW-101 SAR Queen, som erstatter Sea King. I den forbindelse skal Forsvarsbygg tilrettelegge eiendom, bygg og anlegg for helikoptrene og deres mannskaper på til sammen seks baser i Norge, nærmere bestemt Rygge, Sola, Florø, Ørland, Bodø og Banak.

 

Operativ drift
-Dette blir et sted for beredskap, operativ kraft, hvile for personellet og vedlikehold av helikoptre, utdyper Solli. –Vi håper JD, Luftforsvaret og redningshelikoptertjenesten vil bli fornøyd.

De nye basene på Ørland, Banak , Rygge og Sola flystasjoner er allerede oppført og tatt i bruk. På Sola er det i tillegg også bygd et ledelsesbygg for 330 Skvadronen.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.