Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Eiendomsperle på Mågerø lagt ut for salg

Nå kan en heldig kjøper skaffe seg om lag 91 dekar eiendom midt i ferieparadiset på Tjøme. Samtidig sikres et 426 dekar stort friluftsområde for allmennheten.

I 2019 fikk Forsvarsbygg i oppdrag å avhende eiendommene som var tilknyttet den militære virksomheten på Mågerø i Færder kommune i Vestfold. Til nå er totalt 17 boligeiendommer solgt. Nå skal eiendommen tilknyttet selve Mågerø leir på nesten 520 dekar avhendes. I forbindelse med salget er eiendommen delt i to parseller; en del for å kunne ivareta friluftsdelen på cirka 426 dekar med offentlig eierskap i fremtiden, og en bebygd del på cirka 91 dekar som skal selges til markedet.

Eiendommen som nå ligger ute på finn.no er en veldig flott eiendom som ligger midt i ferieparadiset på Tjøme. Eiendommen ligger i nærhet til sjø og med kort vei til idylliske friområder med turløyper og strender, sier prosjektleder i Forsvarsbygg, Trond Nordby.

Prisantydning på 65 millioner kroner
Inne på tomta er det 25 bygg på til sammen 9000 kvadratmeter. De eldste bygningene er fra 1940-tallet, men det er også flere av dem som er av nyere dato. Det nyeste bygningen er en forlegning fra 2012. Prisantydningen for eiendommen er 65 millioner kroner.

Færder kommune overtar 426 dekar friluftsområde
De naturpregede, ubebygde delene av Mågerø skal sikres for allmennheten. Miljødirektoratet, Færder kommune og Forsvarsbygg har jobbet sammen for å få til dette. Færder kommune skal overta eiendommen. Avgrensningen av området er kartlagt og sikringskostnadene er klare. Miljødirektoratet vil dekke disse kostnadene og i tillegg bidra med midler til tilrettelegging av området. Samlet har Miljødirektoratet gitt Færder kommune et tilsagn om ca. kr 2,3 millioner til sikring og tilretteleggingstiltak.

Hele strandlinja tilfaller allmennheten
Eiendommen er ansett som svært viktig friluftsområde der forholdene ligger godt til rette for gode opplevelser knyttet til landskap, natur og kulturminner. Det er fint å gå på tur på internvegene fra Forsvarets tid, og området har flere strender, skogsområder og høydedrag med utsikt over Vrengensundet, skjærgården og Færder nasjonalpark. Hele strandlinja som tilhørte forsvarets eiendom tilfaller nå offentligheten.

– Vi er veldig glade for at Forsvarets gamle eiendom nå får ny positiv bruk, både for allmennheten og for de som velger å investere i tomta vi selger til markedet. Vi har allerede merket stor interesse for den eiendommen, sier Nordby.

Pengene som Forsvarsbygg får inn på salget vil gå tilbake til investering av nye bygg og anlegg for Forsvaret.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.