Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ekstrabevilgning til forsvarssektoren

Regjeringen ber Stortinget om en ekstrabevilgning på 3,5 milliarder kroner for å styrke Forsvaret og sivil beredskap i 2022. Fredag la statsministeren fram regjeringens forslag til ny økonomisk krisepakke.

Regjeringen varslet i dag at den vil be Stortinget om en ekstrabevilgning på 3 milliarder kroner for å styrke Forsvaret.


Slik skal 3 milliarder brukes på Forsvaret:
• 800 millioner kroner til økt overvåking av norske havområder. Det innebærer mer seiling med fregatter, ubåter og korvetter
• 650 millioner til landstyrker ved økt øvingsaktivitet i Heimevernet og Hæren i Nord-Norge
• 1 milliard til beredskapsbeholdning, især økt lager av ammunisjon og personlig utrustning
• 350 millioner til mottak av allierte, spesielt i Nord-Norge, i sin helhet EBA-tiltak (Eiendom, bygg og anlegg)
• 200 millioner til Forsvarets evne til å motstå digitale trusler

Forsvarsbygg er en beredskapsorganisasjon, og har landets ledende fagkompetanse innen bygg og eiendom. Ekstrabevilgningen på 350 millioner kroner vil styrke arbeid med å tilrettelegge for at våre allierte kan øve, trene og bo i Norge under store øvelser, som Cold Response 22 som pågår nå.


- Forsvarsbygg har viktige leveranser som beredskapsorganisasjon. Vår jobb er å sørge for at Forsvaret og våre allierte kan gjøre sin. Vi skal bidra til at de ekstra midlene til mottak av allierte genererer mer forsvarsevne, sier Thorbjørn Thoresen, direktør Forsvarsbygg.

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.