Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Elsk den du vil

Forsvarsbygg og Forsvaret på Pride.

- Alle har rett til å leve, tenke, tro og elske den de vil. Mangfold og inkludering er viktig og noe vi alltid må jobbe for å bli bedre på. Vi lever heldigvis i et moderne og liberalt samfunn, men vi er fortsatt ikke i mål. Derfor er Pride aktuelt og viktig. Jeg håper flest mulig støtter og deltar der de kan, sier direktør Thorbjørn Thoresen i Forsvarsbygg.

Han oppfordrer alle forsvarsbyggere som ønsker til å delta i Pride-arrangementene rundt om i landet. Forsvarsbygg deltar på Forsvarets arrangementer under Pride.

50-års jubileum - så kom beklagelsen
Fra 1902 til 1950 ble 119 menn i Norge dømt for å ha hatt seksuell omgang med en annen mann. For 50 år siden ble straffeloven endret. Det var ikke lenger forbudt.
- Selv om Regjeringen har beklaget behandlingen av skeive, gjenstår det mange kamper, sier arkivleder Nina Beck i Forsvarsbygg (til venstre).

Hva skjer på Pride?
Oslo Pride festival avholdes 18. til 27. juni 2022 i Oslo sentrum med Pride Parade som høydepunkt lørdag 25. juni klokken 1300. Paraden går fra Grønland til Spikersuppa i Oslo sentrum. Etterpå er det paradeshow i «Pride Park» og familievennlig underholdning på Youngstorget. Her blir det ulike stands, show, kunstutstillinger og andre kulturarrangementer.

Forsvaret stiller med sin egen stand, som er et felles tiltak for alle Forsvarets avdelinger for å markere mangfold, toleranse og synlighet.

Her finner du alle Pride-arrangementene i Norge i 2022. Les mer om Pride.

 

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.