Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Endelig nytt kjøkken på Forsvaret hundeskole

En soldat, tobeint som firbeint, trenger god mat. Mat er velferd. Før helga markerte vi det nye kjøkkenet på Hauerseter.

Soldatene på Hauerseter leir er svært fornøyd med at det nye kjøkkenet er på plass, og det i løpet av mai vil bli tatt i bruk av soldatene i leiren.

Mat er velferd

Spisemessen på Hauerseter hadde et produksjonskjøkken som ble oppusset midt på 1990 tallet og ble nedlagt tidlig på 2000 tallet.  I lang tid har derfor tørrmat til lunch/frokost blitt tilkjørt, samt at middagen måtte tas i en annen leir, nærmere bestemt Sessvollmoen.

Det blir det slutt på nå.

Før helga ble det nye kjøkkenet overtatt fra vår samarbeidspartner og entreprenør.

-Vi vet dette har vært sterkt ønsket fra Forsvaret, og det er hyggelig å kunne markere at det nye kjøkkenet er overtatt, uttalte prosjektleder Atle Maurud i Forsvarsbygg.

Også fungerende sjef Hundeskolen, og Oberst Heidi Kraft Johnsen, som er sjef for Forsvarets kompetansesenter for logistikk og operativ støtte (FKL), var tilstede. De var begge svært fornøyd med at en viktig, og etterlengtet, kapasitet nå endelig er på plass.

Også soldatene selv var fornøyd, som du kan se på denne lille videoen fra Forsvarsbygg på sosiale medier

 

Effektiv prosjektgjennomføring

Kontraktsinngåelse og oppstart var i september 2023, og det er nå overtatt fra entreprenør og tatt i bruk av Forsvaret. Det har derfor vært en rask og effektiv gjennomføring av arbeidet etter at oppdraget ble gitt Forsvarsbygg.  Sluttkostnaden er på cirka 10, 5 millioner kroner.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.