Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Etterlengtet serveringstilbud åpnet på Bergenhus festning

Nå kan du kose deg med lunsj eller middag og ta et glass vin i hyggelige og historiske omgivelser på Bergenhus festning.

Det går mot en sommersesong der nesten alt er annerledes; også ved Bergenhus festning. Musikken og jubelen er borte. Alle konserter, festivaler og arrangementer er avlyst. Museene og de historiske bygningene er ennå stengt. De 600.000 cruiseturistene som vanligvis gjester Bergen hvert år, kommer ikke i 2020. Midt i all nedstengningen som skyldtes koronakrisen, åpnet Bergen Live kafé og uteservering ved Snekkerbrakken inne på festningsområdet i slutten av april.
– Vi hadde lyst til å få til noen aktiviteter her. I utgangspunktet hadde vi tenkt litt andre åpningstider og et tilbud som var mer tilrettelagt alle turistene som vanligvis er her. Men så måtte vi tilpasse oss. Nå blir veien til mens vi går, sier eventkoordinator i Bergen Live, Cathrine K. Strømsholm. Bergen Live er en konsert- og eventarrangør som har holdt til på Bergenhus festning i mange år gjennom samarbeids- og leieavtale med Forsvarsbygg.

God start tross koronakrise og dårlig vær
På menyen står blant annet lapskaus, vegansk currygryte og chili con carne med pulled pork. Sist torsdag var det raspeballdag. Maten blir levert av No Worries Supreme Catering, som vanligvis om sommeren har ansvar for at artistene og alle som jobber på de store konsertene får mat. I tillegg kan man kjøpe mineralvann, øl og vin, god eplemost, boller, nøtter eller is. Så langt har menyen falt i smak. For til tross koronakrise og vinterlig vårvær har kafeen vært bra besøkt.
– Det har egentlig gått bedre enn forventet. Vi har hatt gjester i alle aldersgrupper, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger. Mange gjester harkommet tilbake flere ganger, sier Strømsholm.

Etterlengtet tilbud
Festningsforvalter ved Bergenhus festning, Vidar A. Stusdal Fyllingsnes, er veldig glad for at kafeen nå er åpnet.
– Vi har lenge ønsket å få til et serveringstilbud ved festningen. De siste årene har vi hatt en populær midlertidig servering, først en serveringsvogn og de to siste årene midlertidig kafè i Kapteinvaktmesterboligen. Det er nå veldig hyggelig at man kan gå ut på kafe på festningen og spise både lunsj og middag, sier Fyllingsnes.

Kultur- og næringsutvikling på historisk grunn
Forsvarsbygg forvalter Bergenhus festning og vi tilrettelegger for kultur- og næringsutvikling på historisk grunn.
– Vårt oppdrag fra Forsvarsdepartementet er å ha en åpen og allment tilgjengelig festning som kan tilby aktiviteter til publikum. Snekkerbrakken som leies og driftes av Bergen Live er et svært godt eksempel på dette, sier Fyllingsnes. Aktiviteten i Snekkerbrakken, som også er et møte- og selskapslokale, skaper et helårlig tilbud på festningen.

God plass til å overholde smittevernregler
Snekkerbrakken er et gammelt militært bygg ved festningen som Bergen Live har utviklet til et moderne selskapslokale. Her kan bedrifter og privatpersoner booke huset til arrangementer som henholdsvis firmafester og seminarer eller bursdager, bryllup og dåp. Bygningen er godkjent for 300 personer i under normal drift. 
– Vi har god plass hos oss både inne og ute, slik at det er lett å holde avstand. Inne har vi nå plass til inntil 50 personer med god plass mellom bordene. Vi har kontaktfri servering med mulighet for betaling via Vipps, sier Strømsholm.

Åpent 12:00- 20:00, åpningsdagene varierer etter været.
Åpningstidene er fra 12:00 til 20:00, men åpningsdagene varierer bl.a. med været. Åpningsdagene blir fortløpende annonsert hver mandag via SMS, Facebook, Instagram og www.bergenlive.no.
– I utgangspunktet er åpningstidene 12:00 – 20:00, men hvis sommervarmen kommer så holder vi gjerne åpent litt til. Vi oppfordrer folk til å sjekke på nett eller i sosiale medier for oppdaterte åpningstider, ser Strømsholm.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.