Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forlegninger tilpasset Kongens menn og kvinner

I gardeleiren Huseby er nå 26 små forlegningsbygg ombygd til å kunne huse gardister av begge kjønn.

-Jeg vil gratulere HM Kongens Garde med nye fasiliteter som nå er klare til bruk, uttalte prosjektleder Atle Maurud i Forsvarsbygg ved overtagelsen fra entreprenøren AF Gruppen AS.

Forsvarsbygg skal selvsagt også drifte anleggene, og Maurud takket også arenaleder Bjørn Ihle og driftsteknikerne Arvid Davidsen og Ronny Holt for samarbeidet.

Flere kvinner
-Vårt oppdrag var å tilrettelegge mannskapsforlegningene for flere kvinner i Forsvarets førstegangstjeneste. Da må naturligvis også bygningene være tilpasset dagens forsvar og økningen i antall kvinnelige gardister. Det er også å bygge forsvarsevne, uttaler prosjektleder Atle Maurud. Prosjektet innebar ombygging av følgende arealer:

  • Dusj
  •  Toaletter 
  • Vaske- og strykerom

 I tillegg har vi, gjennom en opsjon, rehabilitert befalsgarderobene, rom for inspiserende befal (IB) og et eget vaktsoverom, utdyper Maurud.

-Tilpasningen er utført som innvendig ombygging av de eksisterende forlegningene, også kalt «kuber» utdyper Maurud.

Ombyggingen har skjedd i både 1. og 2.etasje i forlegningene.

Kontrakten ble inngått med AF 10.08.2016, og oppstart på byggeplass var cirka 10.09.2016. Ferdigstillelse av prosjektet var 20.10.2017 ihht. Kontrakt. Arbeidet har kostet cirka 47 millioner kroner.

-Det har vært mange diskusjoner og det har vært tøffe tak underveis, spesielt knyttet til blant annet fremdrift, men jeg er fornøyd med hvordan utfordringene har blitt «landet» underveis og håper Garden vil sette pris på sine nye, moderne forlegninger, avslutter Maurud.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.