Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg og 3RW vant DOGAs hedersmerke

Hedersmerket, tidligere kjent under navnet Hedersprisen for god design, gis til særlig gode prosjekter som har mottatt DOGA-merket.

I år var det blant annet arbeidet med å tilbakeføre skyte- og øvingsfelt over hele landet som fikk den svært anerkjente og høythengende prisen. Prisen ble delt under DOGA-dagen i Oslo onsdag 22. januar.

DOGA står for Design og Arkitektur Norge, og fagjuryen kaller arbeidet monumentalt og tror arbeidsformen vil ha stor påvirkning på lignende prosjekter i fremtiden:

«Landscape Healing er ekstremt komplekst, med utfordringer knyttet til alt fra å rydde gammel ammunisjon til å gjenplante flora. Prosjektet er gjennomført med stor ydmykhet og respekt for den opprinnelige naturen på de forskjellige stedene og bør bli et forbilde for hvordan vi kan og bør rydde opp etter oss når vi har gjort inngrep i naturen»

Takket alle som har bidratt på tvers av fagområder og sektorer
Totalprosjektleder for norgeshistoriens største naturrestaurering på det tidligere skytefeltet på Hjerkinn, Pål Skovli Henriksen, tok imot merket og hedersmerket på vegne av alle i Forsvarsbygg, sammen med 3RWs Haakon Rasmussen. Skovli Henriksen var svært glad og stolt og opptatt av å trekke frem alle som har bidratt gjennom mange år i sin takketale.

Han utdyper:

Forsvaret har ytt store bidrag for at prosjektet er mulig å gjennomføre: Hundrevis av våre beste menn og kvinner i uniform har gått manngard, identifisert blindgjengere, plukket metallrester og søppel. I all slags vær. Fjellvær er ikke alltid pent og behagelig. Som vi alle vet. Jeg vil derfor trekke frem Forsvaret, lokale kommuner og myndigheter, miljøeksperter og gravesmaskinførere. Og selvsagt: Mine egne kollegaer i Forsvarsbygg. Sammen skriver vi miljøhistorie.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.