Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsministeren åpnet midlertidig leir på Skjold

Forsvarsbygg bidrar til at 1000 nederlandske marinesoldater nå kan øve, hvile og bo når de øver på å forsvare Norge. I går ble campen høytidelig åpnet.

-I løpet av kort tid har Forsvarsbygg lagt til rette, prosjektert og bygd denne leiren. Det er imponerende, sa forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) under markeringen.

Bakke-Jensen åpnet det nye allierte treningssenteret på Skjold i Målselv sammen medden nederlandske forsvarsministeren Ank Bijleveld, og sjef Hæren, Eirik Kristoffersen.

På Skjold skal marinesoldatene øve på å forsvare Norge og NATO. 800 soldater er på vintertrening der i dag. Sentret har kostet cirka 145 millioner kroner. Frem til i dag har nederlandske soldater årlig gjennomført vintertrening fra Åsegarden leir.

Fornøyd sjef for Hæren
-Det er viktig for Hæren at våre allierte trener tett integrert med oss. Så når vi nå har flyttet alliert trening fra Åsegarden til Skjold, så er det nettopp for at disse skal jobbe enda tettere sammen med våre avdelinger, sa Eirik Kristoffersen, sjef Hæren.

-Vi har i dag fått en ny leir her på Skjold, som gjør det enda enklere for nederlandske marinesoldater og drive integrert trening sammen med Hæren, og spesielt 2. bataljon, uttalte generalmajor Kristoffersen videre.

Forsvarsbygg ble takket av imponerte forsvarsministre
Både den norske og nederlandske forsvarsministeren takket Forsvarsbygg spesifikt for den jobben som er gjort.

Videre opplevde ministrene det som veldig positivt at dialogen mellom Forsvarsbygg, Hæren og nederlenderne hadde vært god underveis, innspill ble ivaretatt og svart ut.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.