Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarssjefen imponert av Evenesutbyggingen

I likhet med sin forgjenger brukte Eirik Kristoffersen sin første arbeidsdag som forsvarssjef til å besøke en flystasjon under utbygging. Generalen lot seg imponere da han ble vist rundt på Evenes av Forsvarsbygg.

- Dette er langt større enn jeg hadde trodd, sa Eirik Kristoffersen etter at Forsvarsbyggs representanter hadde gitt ham en grundig orientering om det som skjer på området.

Det bygges tre hangarer i den ene enden av rullebanen som skal huse de maritime overvåkingsflyene. På en annen del av flystasjonen er arbeidet med å bygge basen for den fremskutte kampflybasen i gang. Store deler av Evenes flystasjonen er i dag en eneste stor byggeplass.

Luftforsvaret skal overta ansvaret for driften både av den fremskutte basen - QRA - og av basen for de maritime patruljeflyene om ett år. Sjef Luftforsvaret, Tonje Skinnarland, som var med i forsvarssjefens følge på Evenes, fremholdt at det har vært en fantastisk progresjon siden grunnsteinen ble lagt ned for ett år siden.
- Jeg ser frem til å komme tilbake om ett år når alt skal være klart, sa Skinnarland, som poengterte at aktiviteten ut fra Evenes flystasjon vil tilføre Forsvaret en formidabel kapasitet og en kraftig styrket evne til å overvåke egne havområder.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.