Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Gjennomførte øvelse med rådet for bygg- og anleggsberedskap

Forsvarsbygg skal virke i fred, krise og krig. Heldigvis har vi støtte til å løse vårt oppdrag. I rådet for bygg- og anleggsberedskap sitter landets største entreprenører. De som kjemper med betongbil, bulldoser og gravemaskin. Nylig ble det gjennomført en skrivebordøvelse.

Rådet for bygg- og anleggsberedskap er et viktig organ for Forsvarsbygg i et totalforsvarsperspektiv. I rådet sitter landets største entreprenører. Disse har kompetanse, kapasitet og materiell som kan understøtte Forsvarsbygg i krise og krig.

Kritisk å raskt gjenopprette ødelagt infrastruktur
En skarp konflikt, eller krig utkjempes på mange fronter. Dette har vi lært, og minnes daglig om fra krigen i Ukraina. Uten ingeniører og entreprenører som kan gjenopprette ødelagt infrastruktur som følge av angrep, svekkes raskt en nasjons forsvarsevne.

Derfor er det kritisk viktig å være samsnakket, samkjørt og samtrent med de som har kompetanse, kapasitet og materiell til å få jobben gjort.

For å gi rådet for bygg- og anleggebredskap nødvendig kunnskap var de nylig invitert til Forsvarsbygg for brief og øvelse. Bak invitasjonen sto også Forsvarsdepartementet og Forsvarsstaben.

Gjennomføre en viktig skrivebordøvelse sammen
- Det er viktig at rådet har innsikt i og forståelse for hvordan Forsvarssektoren jobber planmessig for forsvar av Norge, oberstløytnant forklarer Erlend Sjøberg som er leder for operasjoner i Forsvarsbygg. Formålet med øvelsen, en såkalt table top exercise var å informere om planverk og presentere ulike scenarier for diskusjon med alle medlemmene.

- Scenariene som ble presentert gav gode og viktige diskusjoner og jeg oppfattet at alle parter tar med seg nye perspektiver og innsikt videre, forteller assisterende direktør Camilla Mathiesen. Hun representerte Forsvarsbyggs øverste ledelse i øvelsen.

Dette er rådet for bygg- og anleggsberedskap

  • Rådgivende organ for Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) ved beredskapsplanlegging og ved kriser i fredstid.
  • Organet skal også fungere som NFDs krigstidsorganisasjon innenfor sin sektor. Rådet ble rekonstituert iht. ny forskrift for bygg- og anleggsberedskap av 1. juli 2013.
  • Er et viktig organ for Forsvarsbygg i et totalforsvarsperspektiv. I rådet sitter landets største entreprenører som besitter viktig kompetanse, kapasitet og materiell som vil kunne understøtte Forsvarsbygg i krise/krig.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.