Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Informasjonsflyt og BIM

Sommeren 2023 har studentene undersøkt måten Forsvarsbygg jobber med data og informasjonsflyt, og kommet med konkrete effektiviseringsforslag.

-Jeg har lært masse gjennom internship hos Forsvarsbygg som jeg kan ta med videre og bruke i studiet på NTNU. Jeg har fått et godt innblikk i hvordan det er å jobbe i byggebransjen, sier Malene Ananda Holmen. Hun har en bachelor i fornybar energi fra NTNU og studerer nå økonomi og ledelse på Oslo Met.

Knallhard konkurranse om kloke hoder

Årets åtte studenter ble valgt ut blant 96 gode søkere.
- Jeg er glad for at så mange dyktige studenter søker seg til oss, sier Thoresen.

Arbeidserfaring underveis i studiene

Studentene får egen mentor og har løst oppgaver sammen i grupper.
- De blir kjent med hverandre og kan bygge nettverk på tvers av fag og skoler. Men det viktigste er at de får arbeidserfaring allerede mens de studerer. Vi tilbyr studentene relevante oppgaver hvor de får brukt det de lærer på studiet, sier HR-rådgiver Camilla van Ingelgem Monsen i Forsvarsbygg.

Det er Thuy Nguyen enig i. Hun studerer ingeniørfag på Norges teknisk- natur vitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim.
- Jeg har fått brukt mye av min akademiske kompetanse fra NTNU i en mer praktisk setting denne sommeren. Jeg har også fått god innsikt i forsvarssektoren, sier Thuy.

Det bekrefter student Even Glestad Gaarder. Sommerstudentene har arbeidet med en mulighetsstudie basert på bygningsinformasjonsmodeller i 3D (BIM). De har undersøkt data og informasjonsflyt mellom byggefasen og driftsfasen til bygg og anlegg.
- Arbeidet har gitt masse relevant erfaring. Det er spennende å få mer innsikt i en bransje som er i forandring, sier Even. Han tar ingeniørvitenskap og IKT ved NTNU.

Vil bruke studentenes anbefalinger

Sommerens faglige høydepunkt er å presentere resultatet av prosjektoppgaven for ledelsen i Forsvarsbygg. Sommeren 2023 har studentene undersøkt måten Forsvarsbygg jobber med data og informasjonsflyt, og ga ledelsen konkrete effektiviseringsforslag.
- Jeg er imponert over studentenes arbeid. Vi kommer til å bruke funnene deres i vårt videre effektiviseringsarbeid, sier direktør Forsvarsbygg Thorbjørn Thoresen.

Dette kom studentene frem til

Resultatene av oppgaven ble presentert for Forsvarsbygg sin ledelse den 11. august.
• Studentene anbefaler å stille ytterligere krav til entreprenører om hvordan de leverer fra seg data som bygningsinformasjonsmodellen (BIM) baserer seg på.
• Et av funnene peker på at ytterligere standardisering og kvalitetssikring av data vil gjøre det lettere å analysere dataene.
• De råder også til å ta hensyn til hvordan byggene skal driftes allerede i planleggingsfasen av nye bygg, ved hjelp av involvering av flere parter tidligere i prosessen.

Disse studentene var summer interns 2023

• Didrik Sørbø Opsahl: Studerer Energi og miljø på NTNU
• Even Glestad Gaarder: Studerer ingeniørvitenskap og IKT på NTNU
• Nikolay Westengen: Studerer industriell økonomi på NTNU
• Markus Nilssen: Studerer ingeniørvitenskap og IKT på NTNU
• Malene Ananda Holmen: Studerer økonomi og ledelse på Oslo Met, har en bachelor i fornybar energi fra NTNU.
• Johanna Reksten: Studerer energi og miljø på Oslo Met
• Vegard Haugeberg: Studerer ingeniørfag på NTNU
• Thuy Nguyen: Studerer ingeniørfag på NTNU

 

Hos oss får studentene relevante oppgaver

  • Hver sommer tilbyr Forsvarsbygg studenter et seks ukers betalt internship på hovedkontoret i Oslo sentrum.
  • Forsvarsbygg tilbyr faglige relevante oppgaver. På slutten av perioden får studentene presentere resultatet for Forsvarsbyggs ledelse.

 

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.