Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Klart for byggestart av ny base for Redningshelikoptertjenesten i Florø

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Consto AS. Kontrakten har en verdi på cirka 160 millioner kroner. Spaden settes i jorda før jul, og anlegget skal stå klart til bruk i vår/sommer 2022.

Forsvarsbygg planlegger, bygger og drifter basene for Redningshelikoptertjenestens nye helikoptre, på oppdrag av Justis- og beredskapsdepartementet. Prosjektet kalles NAWSARH , en forkortelse for Norwegian All Weather Search and Rescue Helicopter.

– Et samfunnsmessig viktig prosjekt, og vi er stolte og glade for at vi nå inngår denne kontrakten uttaler totalprosjektleder Svein Solli.

Solli utdyper:

– Redningshelikoptertjenesten gjør en kjempeinnsats for oss alle. Over hele landet. Da fortjener de gode bygg, og det er vår jobb å få disse på plass, sier han.

Store investeringer over hele landet
Nye, moderne redningshelikoptre leveres til redningstjenesten. I den forbindelse tilrettelegger Forsvarsbygg eiendom, bygg og anlegg for helikoptrene og deres mannskaper på til sammen seks baser i Norge, nærmere bestemt Rygge, Sola, Florø, Ørland, Bodø og Banak.

Operativ drift
Forsvarsbygg skal bygge en helt verksteddokk, og rehabiliterer dagens bygg. Forsvarsbygg skal også drifte den nye basen  som også inneholderkontorer, administrasjon og tilstedevakt. Basen skal ha plass til to helikoptre. Byggearbeidet skal gjennomføres mens det er full operativ drift. – Dette vil stille krav til god planlegging, logistikk og sikkerhet, utdyper Solli.

– Dette blir et sted for beredskap, operativ kraft, hvile for personellet og vedlikehold av helikoptre utdyper Solli. –Vi håper departementet, Luftforsvaret og ikke minst Redningshelikoptertjenesten vil bli fornøyd.

De nye basene på Ørland, Sola, Rygge og Banak flystasjoner er allerede oppført og tatt i bruk. På Sola er det i tillegg også bygd et ledelsesbygg for 330 Skvadronen, samt at det er oppført bygg- og anlegg for trening og sertifisering av Luftforsvarets personell på nye helikoptrene.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.