Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Madla: Kanonkult kjøkken til jul

Matglede er en svært viktig trivselsfaktor for kongens kvinner og menn. Nå kan beboerne ved Travaljen kvarter ved KNM Harald Haarfagre i Madla leir glede seg over et tøft nytt kjøkken til jul. 

De ansatte som bor i leiren over lang tid har lenge hatt utdaterte og stusselige kjøkkenfasiliteter. Det har lenge versert planer om å gjøre det gamle messekjøkkenet i leiren om til et nytt kjøkken og oppholdsrom, uten det har latt seg gjennomføre.
– Da vi løftet opp disse planene igjen var det velvilje til finansiering og gjennomføring, både i Forsvaret og hos oss. Begge parter så at dette var en vinn-vinn-situasjon, sier prosjektleder i Forsvarsbygg, Sturle Bachmann Barbo.

– Vi har prøvd å innvilge ønsker i så stor grad som budsjettet har tillatt
Som sagt, så gjort. Gjennom prosjektets gang har det kommet innspill både fra Forsvaret og Forsvarsbygg på hvordan kjøkkenet skulle utformes, både med tanke på funksjon og kvaliteter. Nå står et tøft, industrielt og moderne kjøkken og spiserom klart til bruk.
– Vi har prøvd å innvilge ønsker i så stor grad som budsjettet har tillatt, sier Bachmann Barbo.

Sturle fikk coin for «særdeles bra» utført kjøkkenprosjekt
Og Forsvaret ser ut til å være fornøyde. Som takk for innsatsen ble Sturle Barbo Backmann tildelt Sjef KNM HH sin coin tirsdag denne uken.
– Sturle har vært løsningsorientert og har utvist pågangsmot, engasjement og fleksibilitet ut over det som kan forventes i forbindelse med kjøkkenprosjektet på Travaljen. Uten Barbo sitt personlige engasjement i saken ville trolig ikke prosjektet ha blitt gjennomført i den form og fasong som vi har endt opp med. I tillegg fremheves Sturle sin gode kommunikasjon med KNM HH som førte til at kjøkkenprosjektet ble særdeles bra!, sier sjef KNM HH, kommandør Ronny Kristoffersen.

– Positivt for det forholdet vi har og skal ha i fremtiden
– Dette er gode ord, Sturle. Hva betyr det å få en slik tilbakemelding?
– Det aller meste av den gode jobben som vi utfører hver dag blir ikke langt merke til av Forsvaret, forståelig nok. Derfor er det veldig positivt for det forholdet som vi og Forsvaret har, og skal ha i framtiden, at enkelte prosjekter mottas med slik takknemlighet. For meg personlig er selvsagt dette en motivasjon til å fortsette og utvikle arbeidet her på Madla sammen med mine gode kollegaer, sier Bachmann Barbo.

Høyt prioritert oppgave å ta vare på kjøkkenet fremover
Spisedelen vil i nærmeste fremtid bli frisket opp med gamle fotografier fra en skipsmesse fra panserskipet Harald Haarfagre. Det vil bli en høyt prioritert oppgave for beboerne å ta vare på kjøkkenet. Tre «superbrukere» har fått ansvaret å lære opp de øvrige brukerne slik at alt utstyr brukes på riktig måte og at hygienen blir god.

Prosjektet er finansiert som en «joint venture», der Forsvaret og Forsvarsbygg har bidratt med midler vedlikeholdsmidler. Total prosjektkostnad er ca 1,2 millioner kroner. 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.