Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Miljøringprisen 2020 utdelt til Hjerkinn-prosjektet. Forsvarsbygg gir premiepengene videre til Røde Kors

Prisen ble delt ut på  Miljøringens digitale årsmøte rett før påske, og består av prisblankett, en statuett, samt 40 000 kr som tildeles en veldedig organisasjon bestemt av vinneren. Forsvarsbygg gir pengene videre til Røde Kors sitt program Ferie for alle. 

Miljøringen er en sammenslutning av organisasjoner og fagmiljø innenfor forurensingsområdet. Det var en ansatt i Kystverket som nominerte Forsvarsbygg, og det var totalprosjektleder for tilbakeføringen av tidligere Hjerkinn skytefelt på Dovrefjell, Pål Skovli Henriksen (til venstre) som tok imot prisen sammen med prosjektleder for eksplosivrydding, Ole Petter Gundersen.

Ferie for alle
– Vi er stolte og takknemlige over å ha blitt tildelt «Miljøringprisen». Dette viser hvor helt spesielt norgeshistoriens største naturrestaurering på Hjerkinn har vært, sier de.

Henriksen fortsetter:
–Forsvarsbygg ønsker å donere pengene til et prosjekt som omfatter barn, unge og natur. Bakgrunnen er at barn og unge har vært gjennom en krevende koronatid, og vårt håp er å bidra til hyggelige naturopplevelser for unge som ellers ikke ville hatt noe tilbud. Og vi synes koblingen mellom Hjerkinn-prosjektet og naturopplevelser er relevant og fin, utdyper han.

Feriegleder for barn som har det ekstra vanskelig nå i år
–Tusen takk for midler til Ferie for alle! Det betyr mye for de som har minst. Ferie for alle er i år 20 år, og vi har i år 119 ferieopphold for 6000 barn som vokser opp i familier med dårlig råd, over hele landet. Denne gaven vil være med på å skape mye ferieglede for barna som har det ekstra vanskelig nå i år. Vi ser tydelig at pandemien gjør at ulikhetene forsterkes. De som hadde lite før, har enda mindre nå. Derfor er gaven viktig for barna som Røde Kors møter. Takk for den!, uttaler  Camilla Ringdal Dukefos, Leder Program Barn og unge i Norges Røde Kors

Les mer om "Miljøringprisen 2020" her 

Les mer om Røde Kors sitt program "Ferie for alle" her

Video fra Røde Kors som illustrerer en mulig aktivitet fra Ferie For alle, NB! Videoen er fra før Covid-19. Alle smittevernrestriksjoner følges.

Illustrasjonsfoto som viser famile på tur. Foto: Thea Rabe/Norges Røde Kors

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.