Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Moderne kapasitet på Bardufoss

- Helikopterbasen med Hangar 6 på Bardufoss gir et betydelig løft for den nasjonale sikkerheten.

Dette sa statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet da han foretok den offisielle åpningen av basen på Bardufoss.

- Det satses på Bardufoss og Hangar 6 er helt vesentlig for vedlikeholdet av de nye NH90 helikoptrene som skal operere for Forsvaret på store havområder. Forsvarsbygg har oppført et meget avansert teknisk bygg og er en moderne kapasitet. Vi satser på Bardufoss, sa Bø.

Samhandling
- Med denne åpningen av Helikopterbasen på Bardufoss kan Forsvarsbygg si at vi har svart ut oppgaven gitt av Forsvarsdepartementet. For at et så stort og omfattende prosjekt skal kunne lykkes, er vi avhengig av godt samarbeid med mange aktører. Gratulerer med dagen alle sammen, sa Dali Stensrød Juuhl, fungerende avdelingsdirektør i Forsvarsbygg.   
- Vi som byggherre er stolte av denne nye og moderne basen. Den har alle nødvendige funksjoner og kapasiteter, og ivaretar hensynet til rasjonell drift av NH90-helikoptre og helikopterskvadronene. Alt er levert innenfor omforent tidsramme, med nøktern og riktig kvalitet- og til godkjent kostnad. Det er vi stolte av, sa Stensrød Juuhl.

Direkte betydning
Brigader Jan Ove Rygg fra Luftforsvaret omtalte luftkapasitetene som oksygenet i operasjoner.
- Du merker det ikke når det går godt, men det er kritisk hvis tilførselen av kapasiteten er borte. Her har Forsvarsbygg levert og har en sentral rolle i det nye moderniserte Luftforsvaret med de maritime helikoptrene på Bardufoss, sa Rygg.

Komplett base
Med den nye Helikopterbasen på Bardufoss har Forsvarsbygg levert en komplett base med fasiliteter for administrasjon, ledelse, garasjering, operasjoner, klargjøring og vedlikehold av de nye NH-90 helikoptrene.
- Det har vært et godt samarbeid med alle leverandører, rådgivere, og svært kompetente brukere fra Luftforsvaret. I fellesskap har vi klart å levere i forhold til utfordringene dette komplekse prosjekt har vært, sa Erik Anders Helin, seksjonssjef for prosjektavdelingen i Forsvarsbygg.  

Forsvarsbygg har ikke bare levert selve bygningsmassen. Arbeidet med Helikopterbasen besto også av å levere all nødvendig infrastruktur som vann og avløp, strøm, IKT, fjernvarme, fjernkjøling og tilkomstvei. Inventar har også blitt levert av Forsvarsbygg: fra avanserte verktøy og omfattende datainstallasjoner, og ned til den minste detalj som stoler, bord og kopper og bestikk i skuffene.

Bildetekster:
Alle foto: Forsvarsbygg v/Beate Ingebrigtsen

  1. Statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet klipper snoren til den nye helikopterbasen på Bardufoss. Fv: Dali Stensrød Juuhl, fungerende avdelings direktør i Forsvarsbygg, th: Helge Rasmussen, sjef 139 Luftving på Bardufoss.
  2. Fv: Dali Stensrød Juuhl, fungerende avdelings direktør i Forsvarsbygg, Statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet, brigader Jan Ove Rygg, sjef NAOC i Luftforsvaret, Helge Rasmussen, sjef 139 Luftving på Bardufoss, Helen Isabel Ryeng, Alf Sørfosbog med et haleror som gave, Hallvar Rochmann og Nils Bjørnsund, alle prosjektledere i Forsvarsbygg.
  3. NH90 helikopter
  4. Grunnsteinen lagt ned 5. november 2014.

Bardufoss flystasjon

Fakta om Bardufoss helikopterbase og infrastruktur

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.