Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Møringastranda på Karljohansvern i Horten er friskmeldt

Forsvarsbygg er nå ferdig med å fjerne forurensede masser fra Møringastranda ved Karljohansvern i Horten. Dermed kan det populære friluftsområdet igjen benyttes av lokalbefolkning og andre besøkende.

–Dette er en gledelig milepæl. Hele prosessen har tatt litt tid, men nå er vi i mål, sier miljøgeolog Tore Joranger i Forsvarsbygg. Han fortsetter: –De forurensa jordmassene er fraktet ut av området til et deponi ved Tønsberg, og er nå erstattet med rene masser.  Vi har til sammen fjernet 10 000 tonn med forurensede masser, hvorav drøyt 2 600 tonn med farlig avfall. Det er kjørt inn natursand til erstatning for de utkjørte massene. På deler av stranden er det også lagt vekstjord. Her blir det etablert eng.

Vegard Løkstad er prosjektleder i Forsvarsbygg og har hatt ansvar for hele prosjektet. Han er fornøyd med resultatet:

Vi har nå gjort deler av strendene på Karljohansvern, et hyppig brukt område for fritid, rekreasjon og gode opplevelser  renere, tryggere og sikrere, sier han og fortsetter:

– Det er en viktig del av vårt samfunnsoppdrag: Vi tar miljøet på alvor. Forurensingen i området er sikret.  Dette gir Møringastranda  «et løft» og sikrer et unikt område som mange er glad i og hyppig bruker av. Jeg vil også takke kommunen, berørte naboer og andre brukere av området for godt samarbeid og tett dialog fra start til slutt,  avslutter han.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.